25/06/2024

(P) Cele mai populare orașe din cizma italiană

În Italia atmosfera de la vita è bella se simte de cum ai pășit pe tărâmurile legendare ale țării. Indiferent că vizitezi Roma, citadela complexă, Florența, orașul de teracotă, Milano, capitala modei sau îți îndrepți atenția spre luxurianta insulă Capri ori spre Veneția, cel mai romantic oraș,  Italia te va inspira cu siguranță.

Dacă vrei să bifezi cât mai multe dintre frumoasele orașe italiene alege un circuit marca Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România care și-a extins portofoliul de destinații pregătind o mulțime de oferte și surprize din toată gama de pachete turistice, la cele mai mici tarife de pe piață.

Roma – muzeul în aer liber

Roma este fără îndoială destinația favorită a oricărui pasionat de arhitectură și istorie care-și începe ”pelerinajul” prin bifarea celei mai mari atracții a locului: Colosseum-ul, cel mai mare amfiteatru din Antichitate și construcția magnifică care sfidează orice regulă a timpului.

De aici, îți poți îndrepta atenția spre Forumul Roman, un sit arheologic deosebit de important unde colinele romane încă domină linia de orizont a orașului. Cea mai fotografiată atracție a capitalei este Fontana di Trevi, cea mai mare fântână arteziană îl înfățișează pe zeul Neptun care călătorește într-un car tras de cai de mare.

Nu trebuie să ratezi nici Vaticanul, unde trebuie să vizitezi cetatea, Bazilica Sfântul Petru și muzeele pline de opere de artă și vestigii istorice.

Veneția – cel mai artistic oraș

Orice îndrăgostit din lume își dorește să ajungă măcar o dată pe an în Veneția, orașul împărțit în canale, cu străzi înguste cât întinzi brațele și numeroase edificii de patrimoniu. Orașul, parte din UNESCO poate fi explorat la o plimbare cu gondola pe apele smarald ale canalelor, o modalitate interesantă de a observa cele mai impozante edificii baroce.

Florența – leagănul Renașterii

Să mergi în Italia fără să vezi Florența este ca și cum nu ai fi văzut Italia de loc, spune o vorbă de duh, și chiar așa este… Florența este orașul lui Michelangelo și al Nașterii Venerei de Boticelli, aici s-a format limba italiană, iar literatura a prins viata odată cu marele poet Dante.

Printre simbolurile locului se numără Duomo di Santa Maria del Fiore, Palazzo Vecchio cu al său turn înalt de 94 de metri, Galleria dell’Academia unde pot fi observate mai multe opere semnate de artiști renașcentiști printre care și marele Michelangelo, ori Grădinile Boboli amenajate de renumita Familie Medici.

Oferte Speciale Circuit Italia

Tarif: 619 Euro/persoana, 12 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*-4*, transport autocar, ghid, taxele pentru Venetia (intrarea autocarului in oras, transport autocar si vaporas), taxele pentru Capri (ghid local si transport: autocar, vaporas, teleferic). *Bonus! Excusiile la Tivoli, Napoli, Insula Capri & Ana Capri si croaziera pe Dunare in Budapesta. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

 

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

(P) Distracții cu piticii în parcurile acvatice din Costa Brava

Vara este aproape, iar dacă nu ți-ai făcut încă planuri pentru vacanța cea mare alături …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *