15/07/2024

(P) Descoperă orașele-muzeu, din insula Rhodos!

Clima blândă cu 300 de zile însorite pe an și apele surprinzător de calde chiar și în miez de toamnă, fac din insula Rhodos un paradis grecesc de neuitat. Potrivit legendelor,  numele insulei provine de la nimfa Roda care a primit ca dar de nuntă această bucată de pământ, din partea zeului Helios. În limba greacă, Rhodos înseamnă roză.

Rhodos este insula care a găzduit cândva una dintre cele 7 minuni ale lumii antice – Colosul, fiind considerată încă din cele mai vechi timpuri un pământ bogat și roditor. Astăzi, este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Europa și se mândrește cu numeroase atracții turistice, pe care nu ar trebui să le ratezi dacă ajungi în acest an aici.

Orașul Rhodos – istoric și splendid

În perioada elenistică, insula Rhodos a fost unul dintre cele mai importante centre culturale din Grecia. Sub dominație romană, capitala insulei devine ”printre primele leagăne ale creștinismului”, iar odată cu genovezii și venețienii, orașul se transformă într-o adevărată fortăreață de nepătruns.

Mai apoi, sub influența Cavalerilor Ordinului Sfântul Ioan care au stăpânit insula mai bine de două secole, Rhodos devine și mai puternic. În această perioadă capitala insulei a cunoscut prosperitate. Au fost ridicate hanuri cavalerești, palate imperiale, castele fortificate și străzile au prins formă labirintică. Astăzi, orașul vechi din Rhodos este unul dintre cele mai importante din Europa, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, care păstrează într-o stare intactă edificii de patrimoniu vechi de secole.

Lindos – orașul alb

Turiștii care ajung pentru prima dată în Lindos îl consideră un fel de ”perlă a coroanei”, și chiar așa este. Lindos este unul dintre cele mai valoroase orașe din Grecia, aflat pe coasta de est a insulei, unde vântul este mai puternic, iar valurile mării sunt perfecte pentru surfing. Cocoțat pe o colină smeță, orașul se dezvăluie sub forma unui muzeu în aer liber.

Casele albe se ghemuiesc în jurul Acropolelor – vechiul oraș ridicat de dorieni, care încă păstrează sanctuare și temple închinate zeilor. La baza satului se aștern două plaje fabuloase. Una are nisip fin auriu și este mângâiată de ape turcoaz. Cealaltă are un aer ușor sălbatic și este preferata celor pasionați de sporturi nautice.

Oferte Speciale Rhodos

Tarife de la 249 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la hotel de 2*, transport avion, transfer aeroport – hotel – aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Post-ul (P) Descoperă orașele-muzeu, din insula Rhodos! apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Avocat pentru divort si partaj

Avocat pentru divort si partaj

Avocat Diana Ciocârlan este experta in Dreptul Familiei si are o vasta experienta in Divorturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *