25/01/2022

Prinţul Charles, vizită oficială în România în perioada 29-31 martie

Prinţul Charles vine în vizită oficială în România în perioada 29-31 martie. Deşi a fost de multe ori în ţara noastră, aceasta este doar a doua vizită oficială pe care moştenitorul coroanei Marii Britanii o face în ţara noastră.

România va fi vizitată în cadrul unui turneu regional întreprins de Prințul Charles în Europa. În ţara noastră va avea loc prima oprire în acest turneu, care va continua apoi în Italia şi la Vatican, în perioada 31 martie – 5 aprilie – apoi o vizită în Austria, la Viena, în perioada 5-6 aprilie.

În România, prinţul Charles se va afla la Bucureşti şi în zonele din apropiere, conform datelor oficiale.

Charles are 10 proprietăţi în România

Trebuie precizat că, din 1998 încoace, Prințul Charles a făcut mai multe vizite în țara noastră, dar cu caracter privat, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietăți. Ultima vizită a avut loc în primăvara anului 2016 şi a îmbrăcat un caracter oficial, când Prinţul Charles a fost primit de președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș.

Prinţul Charles deţine 10 proprietăţi în România, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează. Între proprietăţile sale se află Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

A dezvoltat agroturismul în Viscri

Cea mai cunoscută proprietate este casa din Viscri, pentru că Prinţul Charles a ajutat comunitatea din acestă localitate să se dezvolte în special pe zona agroturismului.
Astfel, prin fundaţie s-a făcut publicitate satului, iar turişti din toată Europa au venit să vadă locul unde Charles şi-a cumpărat casă, cu ochii lor. Interesant este că turiştii se cazează în casele care au spaţii în acest sens, apoi se plimbă prin sat şi bat din poartă în poartă pentru a întreba localnicii ce au gătit în ziua respectivă. Acolo unde le sună bine felul de mâncare, se tocmesc la preţ, apoi vin să mănânce împreună cu familia respectivă când este gata masa.

Casa Prinţului Charles din Viscri

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.