25/06/2024

Proteste la Budapesta împotriva Rusiei: ”Să oprim Moscova!”

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Budapesta, luni seara, nemulțumiți de faptul că premierul Viktor Orban permite o creștere a influenței Rusiei în Ungaria, transmite AP.

Peste 2.000 de persoane au protestat pe o stradă vecină cu cea pe care se află Ambasada Rusiei în Budapesta, forțele de ordine interzicându-le acestora să se apropie prea mult de clădirea ambasadei.

În timpul protestului, numit ”Să oprim Moscova!” s-a scandat ”Europa! Europa!”, manifestația fiind un răspuns al proeuropenilor maghiari la campania ”Să oprim Buxellesul” dusă de guvernul condus de Viktor Orban.

Scriitorul şi activistul ecologist Andras Lanyi afirmă că există o prăpastie tot mai mare între Est şi Vest. “Noi, ungurii, nu vrem să fim din nou de partea inamicilor omenirii”, a subliniat el.

Proteste la Budapesta împotriva Rusiei

Mii de unguri au participat sâmbătă după-amiază la un protest inedit pe străzile Budapestei, scandând şi ridicând pancarte cu mesaje ironice la adresa premierului Viktor Orban. De asemenea, printre cele mai populare slogane ironice s-au numărat: ”nu avem nevoie de alegeri”, ”jos cu presa liberă” şi ”nu avem nevoie de Bruxelles”.

Proteste la Budapesta împotriva Rusiei

Zeci de mii de protestatari au ieşit în stradă în ultimele săptămâni, fiind nemulţumiţi de o lege care ameninţă închiderea Universităţii Central Europene din Budapesta, finanţată de către miliardarul George Soros.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *