09/06/2023

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe și-a cerut scuze în urma gafei de proporții în care l-a comparat pe Assad cu Hitler

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a fost nevoit să-și ceară scuze, în urma unei gafe de proporții în care l-a comparat pe Bashar al-Assad cu Adolf Hitler. Sean Spicer a spus, în timpul unei conferințe de presă, că dictatorul nazist nu a făcut ceva atât de josnic, respectiv să folosească arme chimice. Afirmația sa a stârnit un val de critici, iar mai multe persoane i-au amintit acestuia de Holocaust, relatează BBC News.

„O persoană josnică, aşa cum a fost Hitler, nici măcar nu a coborât la nivelul de a folosi arme chimice. El (Hitler, n.red.) nu folosea gazul împotriva propriului popor, aşa cum face Assad. Era clar că… ”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, în timpul unei conferințe de presă.
Un jurnalist i-a amintit imediat de Holocaust, în timpul căruia peste șase milioane de evrei au fost ucişi, cei mai mulţi gazaţi.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a încercat să-și explice afirmația, însă fără succes. “Au fost duși în centre ale Holocaustului”, a încercat el să-și susțină afirmația.  Imediat, afirmațiile acestuia au stârnit o mulțime de critici. Oamenii au comentat pe rețelele de socializare că Hitler a gazat evrei, cetățeni germani și oponenți politici.

Chelsea Clinton, fiica lui Bill Clinton și a lui Hillary Clinton, s-a numărat printre cei care l-au criticat pe purtătorul de cuvânt al Casei Albe, recomandându-i să viziteze muzeul Holocaustului.

Alții l-au criticat pe Sean Spicer pentru că a folosit expresia “centre ale Holocaustului”. Totodată, centrul Anne Frank i-a cerut lui Donald Trump să-l concedieze pe Spicer, în urma acestor afirmații.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe și-a prezentat scuzele. „Cu toată sinceritatea, am făcut din greșeală un comentariu nepotrivit și insensibil legat de Holocaust și nu există nicio comparație”, a declarat Sean Spicer la postul de televiziune CNN.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a făcut această gafă vorbind despre atacul chimic din Siria, pe care SUA îl atribuie regimului lui Bashar al-Assad. Ca răspuns, Washingtonul a lansat 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra unei baze siriene.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *