MOD DE PREPARARE:
Pune stafidele la înmuiat în rom sau coniac (sau esenţâ de rom), apoi pregâteşte aluatul. Amestecâ într-un robot de bucâtărie făina cu untul, zahârul, oul şi laptele,
până când obţii un aluat nisipos. Transferă-l pe suprafaţa de lucru şi întinde-l cu sucitorul pânâ când ajunge sâ aibă grosimea unei monede. Unge cu unt o forma de tort cu fundul detaşabil. Adaugă aluatul în forma pregătită astfel încât şi pereţii acesteia sâ fie bine câptuşiţi şi ţine la rece 30 de minute.
Intre timp, pregâteşte umplutura. Amestecâ brânza de vaci cu ouâle, zahărul, extractul de vanilie si stafidele, apoi toate cu alcoolul.
Incinge cuptorul la 180°C. Scoate aluatul din frigider şi toarnă peste el amestecul
de brânză. Niveleazâ cu o spatulâ şi dă totul la cuptor timp de 40 de minute, pânâ
se rumeneşte.
Inainte de a servi, lasâ pasca sâ se râceascâ puţin în forma, apoi presarâ zahâr
pudrâ şi transfer-o pe un platou cat mai festiv.
PE SCURT:
Tip de preparare -1 oră şi 20 de minute
Cantitate- 6 porţii
Mod de preparare – uşor
INGREDIENTE:
PENTRU UMPLUTURÂ
1kg brânză de vaci
6 oua mari
200g de zahăr
lOOg de stafide
200ml de rom sau coniac
1 linguriţă extract de vanilie
zahâr pudrâ, pentru servit
PENTRU ALUAT
400g de făinâ, + extra pentru presărat
200g de unt, + extra pentru uns
50g de zahar
3 linguri de lapte