25/06/2024

România, locul I pe națiuni la Campionatele Balcanice de Culturism și Fitness!

România, locul I pe națiuni la Campionatele Balcanice de Culturism și Fitness! Lotul național al României a ocupat locul I pe națiuni la Campionatele Balcanice de Culturism și Fitness 2017, desfășurate între 28-29 aprilie, la Bar, Muntenegru.

5 medalii de aur, 6 de argint și 4 de bronz formează palmaresul grație căruia sportivii români au obținut cea mai bună clasare din istoria participării lor la competiția balcanică.

Imnul României a fost intonat pentru sportivii Dumitran Cătălina (Junior Women’s Bikini-Fitness 166 cm), Mateescu Alin (Master Men’s Bodybuilding 40-49 years), Albulescu Alexandru (Games Classic Bodybuilding +175 cm), Giurgiu Emil – Men’s Bodybuilding 70 kg) și Mateescu Alin (Men’s Bodybuilding 90 kg).

Titlurile de vicecampioni balcanici au fost obținute de PANA SEBASTIAN (JUNIOR MEN’S PHYSIQUE 178 cm), DILGANU PAUL (JUNIOR MEN’S FITNESS OPEN), TUCHILA CORINA (MASTER WOMEN BODYFITNESS OPEN), GIURGIU EMIL (MASTER MEN’S BODYBUILDING 40-49 years), RUSU FLORINA (WOMEN’S PHYSIQUE OPEN) și FIRICA CRISTIAN (MEN’S BODYBUILDING 80 kg).
Medaliile de bronz au fost câștigate pentru România de STANCU EDUARD (JUNIOR MEN’S BODYBUILDING 75 kg), DUMITRU DAN ALEXANDRU (JUNIOR MEN’S BODYBUILDING +75 kg), UNGUREANU MARINELA (MASTER WOMEN BODYFITNESS OPEN) și GIURGIU IULIANA (WOMEN’S PHYSIQUE OPEN).
„Felicit țoti componenții lotului pentru rezultatul obținut, totodată cluburile și antrenorii pentru implicarea și sprijinul pe care mi-l acordă, pentru a menține trendul ascendent, pe care se află culturismul românesc. Avem toate premizele să credem că 2017 va fi cel mai bun an pentru culturismul românesc, ținând cont că în noiembrie organizăm la Bistrița Campionatele Mondiale de Culturism și Fitness, iar la Campionatele Europene, ce se desfășoară la sfârșitul săptămânii în Spania, suntem extrem de bine cotați pentru a câștiga mai multe categorii”, a arătat profesor Gabriel Toncean, președintele Federației Balcanice de Culturism și Fitness și președintele Federației Române de Culturism și Fitness

Ediția din acest an a Campionatelor Balcanice se desfășoară în două competiții distincte. Prima, cea desfășurată a Bar în Muntenegru, a reunit disciplinele Bodybulding, Fitness și Bodyfitness, iar a doua va reuni sportivii de la Men’s Physique, Classic Bodybuilding și Bikini Fitness într-un eveniment organizat la Cacak, Serbia, între 12 și 14 mai.

Totodată, România va participa la Campionatele Europene de Culturism și Fitness din Santa Susanna, Spania, desfășurate în perioda 3-8 mai.
Pentru evenimentele mențioante mai sus România a format trei loturi naționale distincte, având 40 de sportivi și delegați pentru Campionatele Europene, 34 respectiv 22 de membri pentru prima și a doua etapă a Campionatelor Balcanice.
„Mă încântă numărul mare de sportivi, cu șanse reale pentru obținerea de medalii, pe care am reușit să-i selectăm în acest an, pentru a forma loturile naționale și sper din toată inima ca imnul României să fie intonat pentru fiecare dintre ei, cel putin o dată.” – Costel Torcea, multiplu medaliat internațional și național, antrenorul coordonator al lotului Românei

Din cele 15 medalii obținute de România în cadrul Campionatelor Balcanice de Culturism și Fitness, 4 au fost câștigate de juniori, iar reprezentații federației își pun mari speranțe în noua generație de sportivi și evoluțiile acestora în cadrul Campionatelor Mondiale de Culturism și Fitness, ce se vor desfășura la Bistrița, România, în perioada 9-12 noiembrie 2017. România a câștigat, în 2016, pentru a treia ora consecutiv titlul mondial la Fitness, titlurile de campion mondial și european la Bikini-Fitness și Fitness și cel de vicecampion european la Culturism.

„Competițiile sunt din ce în ce mai puternice însă, pentru mine, pe lângă satisfacția rezultatelor, mă încântă faptul că formăm o familie, că avem un scop comun. Am încredere în președintele Gabriel Toncean și echipa din cadrul federației, că vor duce culturismul și fitnessul românesc la un alt nivel din punctul de vedere al rezultatelor și profesionalismului.” – Gusti Moldovan, multiplu campion național, antrenor lot național.

„Am fost de emoționată, dar m-am simțit extrem de susținută și încurajată, și sunt motivtă de către antrenorul meu pentru a obține locul I și la Campionatele Mondiale” Dumitran Cătălina, câștigătoarea medaliei de aur la categoria Junior Women`s Bikini-Fitness 166 cm.

„Sunt foarte satisfăcut de calitatea competiției, de evoluția sportivilor și de cooperarea dintre organizatorii evenimentului, federația din Muntenegru, și echipa din România, condusă de președintele Gabriel Toncean. O asemenea cooperare și prietenie nu poate duce decât la succes” – Nenad Vukovici, IFBB, fostul președinte al Federației Balcanice de Culturism și Fitness.

Momentan, Federația Balcanică de Culturism și Fitness (BBFF), reunește 11 țări din din sud-estul Europei și este condusă de prof. Gabriel Toncean, el ocupând totodată și funcția de președinte al Federației Române de Culturism și Fitness, afiliată la Federația Europeană de Culturism și Fitness (EBFF) și Federația Internațională de Culturism și Fitness (IFBB).

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar. Fotbalistul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *