15/07/2024

Salonul Auto București. Mașinile „eco” pentru buzunar, vedetele show-ului

Mașini care costă mai mult decât un apartament cu două camere, automobile de familie, de teren, sport, toate au fost prezente la Salonul Auto București. Dar anul acesta, evenimentul de la Romexpo nu a pus accent pe prețul mașinii, ci mai mult pe cât de eco poate fi aceasta pentru mediu, dar și pentru buzunarul viitorului proprietar.

Așa că, o bună parte dintre mașinile care au fost prezentate la Romexpo a fost reprezentată de mașinile electrice, iar alături de acestea și mașini care circulă pe GPL.

Deși sunt ceva mai scumpe decât o mașină diesel sau pe benzină, investiția la o mașinile electrice se amortizează în câțiva ani, mai ales dacă obișnuiți să mergeți destul de des cu ele.

Costul la 100 de km

Dacă în cazul unei mașini „clasice”, combustibilul la 100 km vă costă în medie 23 de lei, în cazul unei mașini electrice acesta va fi intre 5 și 8 lei, iar la una pe GPL, nu depășește 12 lei, după cum se laudă dealerii prezenți la Salonul Auto București. Problema e că dacă, în cazul mașinilor pe GPL (aici nu vorbim de mașinile modificate în service, ci de mașini care vin așa direct din fabrică)  găsim stații destul de alimentare de multe, la cele electrice, în România punctele de alimentare sunt aproape inexistente.

În plus, pentru „plin” la electrică, în cel mai bun caz veți sta în stație 30 de minute, pentru că acesta este cel mai scurt timp de încărcare a bateriei, în timp ce la cele clasice nu va dura mai mult de 3-4 minute cu tot cu plată.

Oferte de mașini „clasice”

Cea mai ieftină mașină prezentă la târg a fost un Hyundai i10, care nu depășea prețul de 7.800 de euro, iar cea mai scumpă, un Mercedes Clasa S Cabrio, care la târg se vindea cu un discount de 20.000 de euro, la prețul de 200.000 de euro. Aici aveți de ales, ori vă cumpărați un parc auto de 25 de mașini i10, sau 4 apartamente de două camere sau acest Mercedes din Clasa S. Acestea au fost extremele târgului.

salonul auto bucurești

Oferte mașini electrice

Circa 20 de modele de mașini electrice au fost prezentate de producători la Salonul Auto București.  Majoritatea mașinilor electrice de aici au o autonomie curpinsă între180 și 200 de km. Una dintre acestea este chiar un Mercedes Clasa B, la numai 35.000 de euro. Dar dacă este achiziționat prin Programul Rabla Plus, îl puteți avea la 25.000 de euro, pentru că anul acesta ajutorul de la stat pe acest segment este de 10.000 euro, după cum anunța recent, fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin.

De asemenea, noul E-Golf poate fi cumpărat și el cu un preț de 37.000 de euro, dar prețul acestuia va varia în funcție de dotari și finanțare. Un Volkswagen up! are și el un preț de pornire de 9.000 de euro. În cazul în care dorți un BMW i3, prețul lui pornește de la 36.000 de euro.

salonul auto bucurești

Oferta pe GPL

Cum intri la târg ești întâmpinat de Fiat Tipo, o mașină ce se cere testată. Este dacă nu singura, una dintre puținele mașini de la show pe GPL. Aceasta se laudă că vă scoate din buzunar doar 12 lei la 100 de km. Prețul acestei mașini este de 7.980 de euro plus TVA.

salonul auto bucurești

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

(P) Distracții cu piticii în parcurile acvatice din Costa Brava

Vara este aproape, iar dacă nu ți-ai făcut încă planuri pentru vacanța cea mare alături …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *