14/06/2024

Stiai ca zapada reflecta peste 90% dintre razele UV inapoi in atmosfera?

Sigur stiai ca persoanele care stau mai mult timp expuse la lumina reflectata de zapada manifesta disconfort la nivelul ochilor (lacrimare, durere, mancarimi…) si se numeste in oftalmie Orbirea Zapezii.

Stiai ca zapada asigura caldura optima plantatiilor pe timpul iernii iar la topirea acesteia asigura un nivel poptim de apa?

Stiai ca cel mai mare palat de gheata din lume este construit in Finlanda avand un hotel, o capela si spatii de joaca pentru cei mici? Temperatura medie din hotel este de -5 grade Celsius.

Stiai ca zapada poate avea uneori culoarea rosie, portocalie sau galbena? Acest lucru se intampla foarte rar si se datoreaza amestecului fulgilor de nea cu praf, nisip sau alte reziduri.

Stiai ca temperatura dintr-un igloo poate atinge 17 grade Celsius doar datorita temeraturii degajate de corpurile persoanelor din interior?

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Culmea ridicolului! Pe bune, știți cum se numea calul lui Ștefan cel Mare? Răspunsul îți poate aduce cetățenie română

O refugiată din Afganistan, stabilită de opt ani în Timişoara, nu are cetăţenie română pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *