23/02/2024

Casa din Timiș copie fidelă a celor tradiţionale din Maramureş a costat 80.000 de euro

Ioan Ciubariu, un bănăţean din Stamora Română, a dorit să schimbe puţin „arhitectura” locală şi a realizat un imobil cu totul deosebit, o copie a celor din Maramureș, la care s-a lucrat o lună de zile și care a costat 80.000 de euro.

Lui Ioan Ciubariu, i-a venit această idee în urmă cu mai mulți ani, fiind inspirat de asociatul său, venit în Timiș din Maramureș. Astfel, bănăţeanul a tocmit un maramureşean tânăr, specialist în domeniu, și acesta s-a apucat imediat de realizarea porţii maramureşene, a gardului şi a detaliilor din lemn. În doar o lună, acesta a realizat lucrarea și l-a făcut mândru pe noul proprietar.

Conform Renașterea Bănățeană, și detaliile din camera principală a casei sunt tradiţionale, aici existând o sobă, veselă din lut, mobilă în stil maramureșean, dar şi alte elemente care să-i transpună pe vitzitatori într-o altă lume, deoarece locuința este folosită ca una de protocol.

Casa are, de asemenea, și un dormitor realizat în stil tradiţional, iar pridvorul sau şatra, cum îi spuneau bătrânii în Maramureş este, de asemenea, un loc special.

Doar baia locuinţei este modernă, iar pentru copii a fost amenajată o cameră specială.

„Sunt multe persoane care se opresc şi fac poze. Noi folosim casa pentru protocol”, spune Ioan Ciubariu, care a investit în locuinţă circa 80.000 de euro.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *