23/02/2024

UPDATE: Cauzele morții tinerei din Arad, care s-a stins după operația de cezariană. Și-a sărutat bebelușul înainte de a-și da ultima suflare

Momentele de fericire au fost curmate de o durere sfâșitetoare, după ce o tânără a murit după operația de cezariană în județul Arad. Tânăra de doar 24 de ani a adus pe lume un băiețel, însă, la nici jumătate de oră de la naștere, a intrat în stop cardio-respirator. Medicii s-au chinuit s-o readucă la viață, însă eforturile lor au fost zadarnice.

UPDATE 23 mai, ora 9:25:  Tânăra de doar 24 de ani care a murit după operația de cezariană în județul Arad, nu înainte de a-și săruta bebelușul, s-a stins din cauza emboliei pulmonare și a unui edem pulmonar acut hemoragic.

Ștefana Miculaiciuc și-a sărutat bebelușul și s-a stins din viață în urma operației de cezariană…

Cel puțin asta susțin medicii legiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad, care au realizat raportul preliminar privind cauza decesului tinerei din satul Dud.

„Cauzele au fost stabilite prin examenul anatomo-patologic macroscopic, însă urmează să se stabilească de ce au apărut aceste complicații. În acest sens, au fost prelevate probe care vor fi examinate microscopic, iar rezultatele sunt așteptate în două sau trei săptămâni”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Arad, dr. Daniela Cârnatu.

Familia Ștefanei Miculaiciuc nu a depus reclamație împotriva șefului Compartimentului Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Orășenesc Ineu, Kuffa-Chiş Bassam, care a operat-o pe tânără. În urma decesului, medicul ginecolog a declarat că, cel mai probabil, femeia a suferit o embolie.

„În urma operației de cezariană, din cauza unor cicatrice, lichidul amniotic a ajuns în sânge, ceea ce a provocat o embolie. Nu a mai putut respira, s-a înecat, pe înțelesul tuturor a făcut spume la gură și a scuipat sânge. Simptomele au fost evidente, dar rămâne ca medicii legiști să dea un verdict. Astfel de cazuri sunt foarte rare, unu la 80.000 de nașteri, conform statisticilor. Nu aveam cum să prevedem această complicație”, a precizat dr. Kuffa-Chiş Bassam, pentru sursa citată.


UPDATE 17:45 Șeful Compartimentului Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Orășenesc Ineu, Kuffa-Chiş Bassam, este cel care s-a ocupat de cazul tinerei de 24 de ani. El a declarat din punctul său de vedere, simptomele apărute înainte de stopul cardio-respirator sunt cât se poate de clare:

„În urma operației de cezariană, din cauza unor cicatrice, lichidul amniotic a ajuns în sânge, ceea ce a provocat o embolie. Nu a mai putut respira, s-a înecat, pe înțelesul tuturor a făcut spume la gură și a scuipat sânge. Simptomele au fost evidente, dar rămâne ca medicii legiști să dea un verdict. Astfel de cazuri sunt foarte rare, unu la 80.000 de nașteri, conform statisticilor. Nu aveam cum să prevedem această complicație”.

Operația de cezariană a avut loc la Spitalul Orășenesc Ineu, județul Arad. La aproape 20 de minute de la naștere, mama nu mai respira, iar inima ei a încetat să bată. Medicii au resuscitat-o imediat și au cerut ca pacienta să fie transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgență Arad, notează aradon.ro.

În elicopter, tânăra de doar 24 de ani a intrat din nou în stop-cardiorespirator. Medicii au continuat manevrele de resuscitare pe durata zborului, dar și la Spitalul Județean Arad.

Și-a sărutat bebelușul și a murit după operația de cezariană în județul Arad

Timp de o oră și jumătate, medicii de la Unitate de Primiri Urgențe au încercat s-o readucă la viață, însă inima mamei a încetat să mai bată. Cadrele medicale au fost nevoite să declare decesul.

„Mama a reușit să își vadă copilul, l-a sărutat și l-a ținut în brațe, după care i s-a făcut rău”, a mărturisit un medic din cadrul Spitalului din Ineu.

Tânăra din satul arădean Dud, care a murit după cezariană, a adus pe lume un bebeluș sănătos. Băiețelul are 2,890 de kilograme și a rămas sub atenta supraveghere a medicilor din Ineu, împreună cu bunica sa.

O comisie de medici cercetează cauzele complicațiilor apărute în urma operației de cezariană care au dus la decesul femeii.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *