25/01/2022

Vezi cum faci diferenta intre candidoza si bolile cu transmitere sexuala !

Candidoza este mai mult neplăcută decât periculoasă şi în general trece în câteva zile cu un tratament local. Însă înainte de a începe tratamentul trebuie să fii sigură că ai candidoză şi nu o boală mai gravă cu transmitere sexuală. Vezi care sunt diferenţele!

Evident, diagnosticul final îl poate pune doar medicul ginecolog. Dar până ajungi la control, iată cum îţi poţi da seama dacă ai o banală candidoză sau o altă boală cu transmitere sexuală.

Care e diferenţa între candidoză şi bolile cu transmitere sexuală

Simptomele pot fi asemănătoare şi în candidoză, şi în bolile cu transmitere sexuală. Însă diferă cauzele şi agentul patogen responsabil.

Candidoza vaginală este o boală foarte des întâlnită şi în general trece rapid cu un tratament antifungic local. Nu este considerată o boală cu transmitere sexuală pentru că o poţi face chiar şi în lipsa contactului sexual. Candidoza este provocată de Candida Albicans, o ciupercă pe care toate femeile sănătoase o au în vagin. Problemele apar când există un dezechilibru al florei vaginale, iar Candida se înmulţeşte excesiv, provocând simptomele neplăcute ale candidozei.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

EXCLUSIV/ Cum arată masa de Înviere a vegetarienilor? Vedetele au reinventat meniul tradițional

Fie că au avut motive serioase să renunțe la carne, fie că au dorit să-și …

Leave a Reply

Your email address will not be published.