15/07/2024

O flota NATO formata din nave ale SUA, Romaniei si Bulgariei a inceput manevrele militare comune in Marea Neagra.

Distrugătorul USS Truxtun, împreună cu nave de război româneşti şi bulgare, a participat ieri la o aplicaţie militară complexă în Marea Neagră. Nava americană ancorase la sfârşitul săptămânii trecute în portul Constanţa, în contextul tensionat din Crimeea.

Tot de ieri, un avion de cercetare şi alarmare AWACS face zboruri de recunoaştere deasupra Poloniei şi a ţării noastre, iar 12 avioane F-16 americane au fost dislocate în Polonia. Practic, toată frontiera estică a NATO e acum în fierbere.

Reamintim că autorităţile separatiste din Crimeea au adoptat marţi o declaraţie de independenţă faţă de Ucraina, iar un referendum pe tema alipirii peninsulei la Rusia este prevăzut pentru duminică. Asta în condiţiile în care Rusia a dislocat importante forţe militare în Crimeea, încălcând astfel înţelegerile internaţionale pe care le-a semnat.

Barroso: «Rusia trebuie să înceteze anexarea Crimeei»

Oficialii UE nu au întârziat să se poziţioneze faţă de ultimele manevre ale Rusiei. “Preşedintele Consiliului European şi eu însumi vom face apel la Rusia să înceteze orice acţiune pentru anexarea republicii autonome ucrainene Crimeea”, a afirmat ieri preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

O analiză completă! De ce boală suferă părinții care și-au dat fetița de 3 ani pedofililor și ce urmări vor avea aceste orori asupra copilului

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc explică detaliat, din perspectivă psiho-medicală, tendinţele unor oameni cu deviaţii psihice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *