30/11/2021

Americanii au intervenit in Afganistan degeaba… Lipidarea a fost introdusa iar in Codul Penal

Oficiali ai guvernului afgan se pregatesc sa reintroduca practica brutala a omorarii in public a celor vinovati de adulter, prin lovirea cu pietre.

Informatia a fost facuta publica de organizatia Human Rights Watch, potrivit careia initiativa apartine chiar functionarilor din ministerul de Justitie afgan, scrie The Independent.

Dupa indepartarea talibanilor, practica a fost interzisa si era considerata una dintre cele mai oribile simboluri ale regimului lor, in special pentru ca era indreptata impotriva femeilor.

Cu toate acesta, guvernul afgan a pregatit un grup de experti care se ocupa cu redactarea unui nou cod penal, iar unele din articolele de lege se refera la lapidarea in public pentru cateva “infractiuni morale”, printre care si sexul in afara casatoriei.

“Barbatii si femeile care comit adulter vor fi pedepsiti, in functie de circumstante, la biciuire, lapidare pana la moarte”, se arata in articolul 21 al acestui proiect. In articolul 23, se specifica caracterul public al pedepsei.

Cei casatoriti vor fi pedepsiti la moarte, in timp ce persoanele adulterine care nu sunt casatorite vor primi doar 100 de lovituri de bici.

Sursa: www.ziare.ro

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Cine a fost Stephen Hawking, fizicianul care ”trebuia să moară” acum jumătate de secol

Stephen Hawking – care a murit, marți noaptea, la vârsta de 76 de ani – …

Leave a Reply

Your email address will not be published.