03/03/2021
Home / Uncategorized / Diamantul The Pink Star a stabilit un nou record mondial de preț. Topul celor mai scumpe diamante din lume

Diamantul The Pink Star a stabilit un nou record mondial de preț. Topul celor mai scumpe diamante din lume

Diamantul The Pink Star a stabilit un nou record mondial de preț după ce a fost vândut la Hong Kong cu 71,2 milioane de dolari în urma unei licitații organizate luni. The Pink Star, de mărimea unei prune, are 59,60 karate și a fost cel mai mare diamant roz scos vreodată la licitație.

Potrivit Casei Sotheby’s licitația a durat doar 5 minute, iar cumpărătorul este un renumit lanţ de magazine de bijuterii din Hong Kong – Chow Tai Fook Jewellery. The Pink Star a mai fost scos odată la licitație în 2013, la Geneva. Atunci s-a achiziționat pentru 83 de milioane de dolari de către bijutierul newyorkez Isaac Wolf, dar acesta nu a putut aduna suma necesară și a returnat piatra.

The Pink Star a stabilit recordul de preț pentru un diamant vândut la licitație, însă presa scrie că cea mai mare sumă plătită pentru o piatră prețioasă a fost de 80 de milioane de dolari pentru diamntul albastru Wittelsbach. Piatra care a fost descoperită în secolul XVIII într-o mină din India a făcut parte din bijuteriile coroanei Austriei și Bavariei și a fost achiziționat în 2010 de către fostul emir al Quatarului Hamad bin Khalifa.

Topul celor mai scumpe diamante din lume vândute la o licitație

The Oppenheimer Blue, un diamant albastru de 14,62 karate a fost vândut în 16 mai 2016 pentru 58,8 milioane de dolari. Identitatea cumpărătorului este necunoscută.

The Blue Moon, tot un diamant albastru, de 12,3 karate a fost achiziționat în 11 noiembriee 2015 pentru suma de 48.63 milioane de dolari. Cumpărătorul este miliardarul Joseph Lau din Hong Kong. Miliardarul, care a achiziţionat nestemata pentru fiica lui în vârstă de şapte ani, a schimbat denumirea oficială a diamantului în ”Blue Moon of Josephine”.

Diamantul The Blue Moon

The Graff Pink, un diamant roz foarte rar, de 24,78 karate a fost vândut pentru 46,16 milioane de dolari în noiembrie 2010. A fost cumpărat de bijutierul Laurence Graff.

The Orange, cel mai mare diamant portocaliu cunoscut, care are 14,83 karate, a fost vândut în 12 noiembrie 2013 pentru suma de 35.5 milioane de dolari. Informațiile despre cumpărător nu au fost făcute publice.

Fancy Vivid Blue, un alt diamant albastru, de 9,75 karate a fost vândut pentru 32,6 milioane de dolari unui milionar din Hong Kong care l-a redenumit Diamantul Zoe.

Post-ul Diamantul The Pink Star a stabilit un nou record mondial de preț. Topul celor mai scumpe diamante din lume apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. “Iubitul meu care nu mai ești aici…”

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. Petruța Gheorghe a scris …

Leave a Reply

Your email address will not be published.