18/10/2018
Home / Bucatarie / Mancare de fasole pastai

Mancare de fasole pastai

Azi va pun la dispozitie una din cele mai bune retete de mancare de fasole pastai verde sau galbena cu mujdei de usturoi.

Cateva cuvinte despre leguminoasa fasole:
Fasolea este o leguminoasa originara din America, bogata in fibre si in minerale.
Contine fosfor, fier, magneziu, sodiu, potasiu, zinc si calciu.

Sfat: Pentru a vedea daca fasolea pastai este tanara si buna de facut mancarica atunci cand o cuparati trebuie sa aiba culoarea verde aprins sau galben aprins.

Deasemea trebuie sa cereti aprobarea vanzatorului pentru a rupe o pastaie ca sa vedeti daca aceasta are ate.

Reteta de mancare de fasole pastai verde sau galbena.

Ingrediente:
1,5 kg fasole pastai
3 cepe mari
2 lingurite de sare (sau dupa gust)
1 lingurita piper (sau dupa gust)
70 ml ulei
200 ml apa

1 capatana de usturoi

Mod de preparare:
– Se alege fasolea, se rup coditele pastailor si se spala bine fiecare pastaie.
– Se curata ceapa si se toaca marunt.

Incepem gatitul:
– Se pune cratita inalta pe aragaz la foc potrivit cu uleiul in ea si se lasa pana uleiul se incinge.(Pentru a verifica daca uleiul este incins se umezeste mana cu apa si stropeste inspre ulei. Daca acesta sfaraie inseamna ca este suficient de incins.)
– Cand uleiul este incins se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la calit la foc mic pana devine transparenta.
– Cand ceapa este calita se adauga pastaile curatate si scurse bine de apa.
– Se amesteca in ele pentru ca ceapa sa intre printre pastai. (Nu se pune apa inca)
– Pastaile cu ceapa se mai lasa pret de 15 minute sa se caleasca impreuna, dar cratita se va acoperi in tot acest timp cu un capac amestecandu-se din cand in cand in ele.
– Se adauga 200 ml apa se amesteca iar si se lasa inca 5 minute la foc potrivit.
– Se adauga sarea, piperul si inca 100 ml apa
– Se lasa la fiert pana cand scade apa apoi se ia de pe foc.
Se curata usturoiul si se face mujdei de usturoi.

Mod de servire:
Se pune fasolea in farfuria intinsa peste care se pune 1-2 linguri de mujdei de usturoi.
Se serveste calda cu patrunjel presarat peste si cu paine.

Pofta buna!

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Ansoa marinate cu masline

Ingrediente 500 gr ansoa proaspete 1 pahar cu otet de mere 1/2 pahar de ulei …

Leave a Reply

Your email address will not be published.