30/11/2021

S-a emis un mandat de arestare pe numele lui Viktor Ianukovici, fostul presedinte al Ucrainei pentru “ucidere in masa”

Un mandat de arestare a fost emis pe numele lui Viktor Ianukovici, destituit din funcţia de preşedinte al Ucrainei sâmbătă, relatează AFP, citată de Mediafax. Ianukovici e acuzat pentru “uciderea în masă” a civililor, a anunţat luni ministrul interimar de Interne Arsen Avakov într-un mesaj postat pe Facebook.
“O anchetă penală a fost deschisă, pentru uciderea în masă a civililor, împotriva lui Ianukovici şi mai multor funcţionari. Un mandat de arestare a fost emis pe numele lor”, a subliniat ministrul.

Bilanţul violenţelor care au avut loc la Kiev, începând din 18 februarie, este de 88 de morţi, a anunţat Ministerul ucrainean al Sănătţii sâmbătă seara.

Ministerul a anunţat, de asemenea, că 645 de persoane au fost rănite în violenţele din capitală, potrivit postului Russia Today. Peste două treimi dintre răniţi au fost spitalizaţi.

Violenţele au atins un nivel fără precedent la Kiev, în ultima săptămână, după trei luni de criză acută. Deşi situaţia este calmă şi pare că s-a stabilizat din punct de vedere politic, după destituirea de facto a lui Viktor Ianukovici din funcţia de preşedinte, sâmbătă, şi eliberarea opozantei Iulia Timoşenko,

Ucraina se află într-o situaţie economică pe care Fabuis a catalogat-o săptămâna aceasta “îngrozitoare”.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Ziua in care va fi eliberat Gigi Becali

Gigi Becali a primit cea mai tare veste din ultima vreme! Conform europarlamentarului Vadim Tudor, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.