18/06/2021

10 metode sa combati oboseala

Oboseala este asociată, de multe ori cu o tulburare de somn, dar poate fi cauzată, în egală măsură, de infecții, procesul creșterii, depresii, stres, lipsa fierului etc. Dacă vezi că nu reușești să te odihnești suficient, mai mult de două săptămâni, apelează la un medic! Cu sănătatea nu e de glumă!

1. Închide telefonul! Sau, dacă nu, dă-l pe silențios și ține-l în altă cameră decât cea în care dormi. Ori, dacă ți-e teamă să nu intre ai tăi în mesagerie, ascunde-l unde știi tu mai bine, dar să nu uiți unde l-ai pus!

2. Nu consuma, înainte de culcare, energizante, ceai negru, cafea ori alte băuturi care conțin cofeină sau teină!

3. Mănâncă puțin seara, după 7! Nu-ți îngreuna stomacul cu preparate din carne sau dulciuri! O cană cu lapte/ceai de tei e mai mult decât suficient.

4. Evită, cu o oră înainte de a merge la culcare, tot ceea ce îți poate stimula creierul – jocuri, televizor, filme de groază, calculator, laptop, sport. Da, sportul se face, de obicei, dimineața!

5. Relaxează-te ascultând o muzică liniștitoare sau citind o carte care-ți face plăcere!

6. O baie caldă înainte de culcare te poate destinde. Merge și un duș prelungit! Important este contactul cu apa, efectul incredibil pe care-l are asupra organismului după o zi de școală, învățat, stres.

7. Fă-ți, pe cât posibil, un program de somn! Și ține-te de el! Contează mult să te culci la ore regulate.

8. Ți se închid ochii de oboseală? Nu ignora semnele corpului! Adică: mergi la culcare atunci când ți se face somn, dacă amâni, riști să adormi spre dimineață.

9. Nu lua somnifere decât dacă îți sunt prescrise de medic! Și nici dacă ți le-a dat o prietenă bună!

10. Chiar dacă ai mai auzit, aerisește-ți camera în care dormi! Și, pe cât posibil, fă să fie întuneric complet. Somn ușooor!

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

EXCLUSIV/ Cum arată masa de Înviere a vegetarienilor? Vedetele au reinventat meniul tradițional

Fie că au avut motive serioase să renunțe la carne, fie că au dorit să-și …

Leave a Reply

Your email address will not be published.