19/07/2024

Polițiștii de frontieră români, eroi în Marea Egee. Au salvat 52 de oameni, între care 13 copii, care se puteau scufunda

Polițiștii de frontieră români, eroi în Marea Egee. 52 de persoane, dintre care 13 copii, au fost salvate de la moarte, după ce barca gonflabilă în care se aflau putea fi răsturnată de valurile uriașe. Polițiștii de frontieră români, aflați pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, i-au reperat la timp și i-au transportat în siguranță în Portul Chios din Grecia.

Echipajul navei MAI 1102 a fost trimis, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o misiune de supraveghere a granițelor maritime externe ale Uniunii Europene. Ofițerii au fost alertați că o barcă gonflabilă, umplută până la refuz cu oameni, era în pericol de scufundare în Marea Egee.

Nava Poliției de Frontieră Române s-a deplasat de urgență la locul intervenției și a depistat ambarcațiunea care plutea în derivă. Cele 52 de persoane, care se aflau în barcă, au fost urcate la bordul navei polițiștilor de frontieră români. Este vorba despre 17 bărbați, 22 de femei și 13 copii.

Polițiștii de frontieră români, eroi în Marea Egee. Au salvat zeci de oameni care erau la un pas de a se îneca

Oamenii au spus că provin din Siriam Kuweit, Arabia Saudită și Palestina, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră Română.

În urmă cu o săptămână, polițiștii de frontieră români au salvat 46 de sirieni, dintre cere 11 copii, care riscau să se înece în apele Mării Egee.

Din ianuarie 2017, de când au fost detașați în Grecia, polițiștii de frontieră români de pe nava Gărzii de Coastă au salvat 676 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor bărci de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene. Ofițerii români acționează alături de echipajele celorlalte nave ale statelor membre UE, detașate de Agenția Frontex în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune „EPN POSEIDON SEA”.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *