12/08/2022

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am o relaţie cu un bărbat mai bătrân decât mine. Trebuie să înţeleg că nu poate fi tot timpul lângă mine, dar nu pot”

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Dragă Adela,

Am mare nevoie de ajutorul tău. Am o relaţie cu un bărbat mai bătrân decât mine. E totul frumos, mă răsfaţă, îmi dovedeşte că mă iubeşte, niciodată nu simt diferenţa de vârstă. Ştiu că nu e ok ce fac, ştiu că o să se vadă diferenţa de vârstă în timp, sunt conștienta de toate, şi totuşi nu mă pot abţine. Inima nu mă lasă să mă opresc. Îl iubesc enorm de mult.

Este un bărbat deştept, căruia îi place să lucreze şi mă simt mândră în fiecare secundă că e al meu. Trebuie să înţeleg că nu poate fi tot timpul lângă mine, dar nu pot. Eu nu înţeleg că dacă nu poate să ne vedem nu înseamnă că nu mă mai iubeşte.

Nu mă înţeleg. Ajută-mă, te rog, cu un sfat.

Nu mă văd cu el în viitor, dar în acelaşi timp nu mă văd nici fără el… E iubirea aia din adolescenţă, obsesivă.
Îţi mulţumesc şi te felicit pentru ce faci. Ne faci viaţa mai uşoară.

Adela răspunde:

Dragă Elena,

Aşa cum îţi dai seama şi singură, este o iubire „adolescentină”, în care tu vrei totul sau nimic şi… nu se poate. Cu atât mai mult cu cât e vorba despre un bărbat matur, care controlează foarte bine situaţia. Mă tem să nu fie o proiecţie pe care tu o faci asupra lui, în sensul că îţi trezeşte un arhetip de mult uitat, poate un tată sau un bunic, o autoritate paternă de care tu ai nevoie şi în faţă căruia regresezi într-un stadiu emoţional de copil, care pretinde atenţie totală şi exclusivă. Tu ştii mai bine. Faptul că este imposibil să primeşti această atenţie îţi amplifică şi mai tare dorinţa. E dureros, dar în acelaşi timp e şi o şansă de a te maturiza. Dacă vei reuşi să-ţi controlezi aceste emoţii, vei putea să fii autonomă în toate relaţiile pe care le vei avea de acum înainte. Nu e uşor, dar nici imposibil. Pentru început, încearcă să-l priveşti mai atent, să observi omul din el, cu slăbiciunile şi neputinţele lui, astfel încât să-l cobori de pe piedestalul pe care l-ai așezat, la un loc mai firesc, mai aproape de tine. În momentele în care ştii că nu poate fi lângă tine, fă-ţi program, fii deschisă faţă de oameni, dezvoltă-te, învaţă lucruri noi. Realizează că şi tu eşti că un premiu pentru el, nu numai invers. O femeie tânără revitalizează un bărbat mai în vârstă, dar numai dacă el ţine pasul. Pune accent pe relaţia voastră de prietenie, ea are cele mai mari şanse să reziste în timp.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

O analiză completă! De ce boală suferă părinții care și-au dat fetița de 3 ani pedofililor și ce urmări vor avea aceste orori asupra copilului

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc explică detaliat, din perspectivă psiho-medicală, tendinţele unor oameni cu deviaţii psihice …

Leave a Reply

Your email address will not be published.