01/12/2022

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Îmi este frică să nu o dezamăgesc. Nu am avut nicio relație stabilă până acum și nu prea știu cum să procedez”

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,
Nu știu dacă ți-a mai scris cineva până acum cu problema asta, dar sper să mă poți ajuta și pe mine. Sunt trecut de 30 de ani, iar viața mea amoroasă e destul de săracă. Asta pentru că lucrez foarte mult, pun mereu serviciul pe primul loc și plec destul de des din țară din cauza asta, deci nu aș avea timp de o relație stabilă.
Acum câteva timp, am cunoscut o fată, pe o rețea de socializare. Vorbim zilnic, despre toate bazaconiile din lume. Îmi place mult de ea și ei de mine. Ea e româncă, dar locuiește în altă țară, s-a stabilit acolo după ce a plecat la facultate. Pot spune că avem o relație la distanță, ceea ce mie îmi convine, pentru că nu presupune o mare obligație din partea mea.
Zilele trecute, însă, îmi spunea că vrea să vină în țară, la niște prieteni, în vacanță și că trebuie neapărat să ne vedem, să ne cunoaștem. Și eu îmi doresc să ne cunoaștem, dar îmi este foarte frică. Îmi este frică să nu o dezamăgesc sau să nu fiu capabil să țin o relație serioasă, așa cum poate își dorește ea. Nu am avut niciuna stabilă până acum și nu prea știu cum să procedez. Câteodată îmi vine să rup de tot legătura cu ea, să nu o mai caut, să nu-i mai răspund la mesaje, dar știu că nu e corect față de ea să dispar așa pur și simplu. Ce crezi că ar trebui să fac în situația asta?

Adela răspunde:

Dragul meu,

Mă tem că gândești prea mult. Nu trebuie să convingi pe nimeni de nimic, pur și simplu fii tu însuți și lasă lucrurile să evolueze în ritmul lor. Tu îți imaginezi că ea are niște așteptări, dar nu ai de unde să știi sigur ce-și dorește ea. Las-o să te descopere și, dacă nu-i convine, îți spune ea. Dar, poate îi place. Ție de ce ți-e frică, mai exact? Să nu cumva să nu fii tu dezamăgit? Sau, dimpotrivă, să-ți placă prea mult de ea și apoi să ai grija de a nu o pierde? E mai simplu să fii singur, pe cont propriu, decât să fii într-o relație.

Ego-ului tău îi e frică, dar inima tânjește în taină după așa ceva. Să știi că aceasta este un conflict vechi de când lumea și foarte mulți oameni se zbat să-i dea de cap. Însă cei mai mulți spun că merită să trăiești aceste sentimente, chiar dacă îți întorc viața peste cap. În concluzie, nu te opune. Întâlnește-te cu ea, vezi dacă îți place și, în general, încearcă să fii cât mai sincer. S-ar putea să trăiești cele mai frumoase clipe din viața ta.

Post-ul Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Îmi este frică să nu o dezamăgesc. Nu am avut nicio relație stabilă până acum și nu prea știu cum să procedez” apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Unde s-a sărutat prima oară Giulia Anghelescu cu Vlad Huidu. “Sunt multe lucruri care îmi dau fiori”

Cântăreața Giulia Anghelescu a dezvăluit unde s-a sărutat prima oară cu partenerul ei de viață, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *