18/04/2024

Candidații la președinția Franței, în vizită la aceeași fabrică. Macron, huiduit de susținătorii lui Le Pen

Candidații la președinția Franței au mers în vizită la o fabrică din orașul Amiens. Marine Le Pen a mers și a vorbit cu angajații, același gest fiind făcut ulterior și de Emmanuel Macron. Candidatul independent a fost însă huiduit de susținătorii rivalei sale, relatează BBC News.

Marine Le Pen a reușit să îl pună în umbră pe rivalul său, în urma unei vizite supriză pe care a efectuat-o la angajații unei fabrici Whirpool din nordul Franței, în timp ce Emmanuel Macron se afla în apropiere, la o întâlnire cu reprezentanţi ai sindicatului angajaţilor fabricii.

Fabrica vizitată de cei doi candidați ar putea să se închidă anul viitor, deoarece grupul își crește capacitatea de producție din Polonia. Astfel, pentru angajații fabricii, decizia înseamnă că își vor pierde locurile de muncă. De aceea, Emmanuel Macron a mers în Amiens la o întâlnire cu sindicaliștii. Ulterior, Marine Le Pen a făcut o vizită neanunțată, stând de vorbă cu angajații.

Astfel, în timp ce Macron discuta cu deleganți ai sindicatului într-o sală de ședințe, Le Pen făcea selfie-uri cu oamenii aflați în fața fabricii. Ulterior, când Emmanuel Macron a ajuns la fabrică, înconjurat de jurnaliști, acesta a fost huiduit și fluierat de oameni.

“Nu sunt locuri de muncă”, a strigat o femeie către cel care luptă pentru fotoliul de la Elysee. Potrivit jurnaliștilor de la BBC, evenimentul a fost o lovitură de imagine a lui Marine Le Pen. În timp ce Emmanuel Macron se afla într-o cameră, lidera Frontului Național era înconjurată de oameni și afirma că, sub președinția sa, fabrica nu se va închide.

De altfel, ea l-a atacat pe Macron pentru că a decis să aibă o întâlnire cu reprezentanți ai sindicatelor într-un birou comfortabil, decât să vină la porțile fabricii. La rândul său, Macron a afirmat că Le Pen exploatează probleme de la Whirpool pentru a câștiga pe plan politic, afirmând că pentru el este mai important să găsească o soluție practică.

Emmanuel Macron și Marine Le Pen se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, care se va desfășura pe 7 mai. Potrivit sondajelor, Macron o va învinge detajat pe Le Pen. El este cotat cu 61% din intențiile de vot, în timp ce Le Pen este creditată cu 39%

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *