18/04/2024

Congresul american sprijină ridicarea vizelor pentru românii care vor să circule în SUA; Anunțul, făcut de Klaus Iohannis

Congresul american sprijină ridicarea vizelor pentru românii care vor să circule în SUA. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis, pe Facebook, după întâlnirea pe care a avut-o, la Washington, cu reprezentanți ai Senatului și Camerei Reprezentanților.

”Le-am transmis membrilor Congresului american, cu care m-am întâlnit la Washington, cât de important este să facem progrese concrete pentru includerea României în programul VisaWaiver. Atât senatorii, cât și membrii Camerei Reprezentanților cu care am discutat m-au asigurat că sprijină ridicarea vizelor pentru români”, a scris președintele României.

România este cel mai bun partener pe care Statele Unite îl pot avea”, a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României, potrivit Digi24.

Întâlnirea de la Capitoliu a fost o nouă ocazie pentru Klaus Iohannis să amintească faptul că România poate contribui la întărirea relației transatlantice. Şeful statului a atras atenţia că o relație puternică dintre SUA și UE este vitală pentru viitorul civilizației democratice.

Citește și: Iohannis, vizită oficială în SUA; Când a avut loc ultima vizită a unui șef de stat român în SUA și câți președinți americani au venit în România

Membrii Congresului american s-au arătat interesaţi şi preocupaţi de situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre şi au apreciat rolul României în menţinerea stabilităţii zonei.

„Vă aflaţi într-o zonă dură a lumii, în contextul în care agresiunea Rusiei continuă să fie o problemă. Ne bazăm pe Aliaţii din estul Europei. Şi ne bazăm pe România şi vom fi acolo pentru a vă sprijini”, a declarat Devin Nunes, preşedinte al Comitetului pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

În cursul zilei de vineri va avea loc cea mai importantă parte a vizitei oficiale a președintelui Klaus Iohannis în SUA.

Șeful statului urmează să fie primit, începând cu ora 21.00, la Casa Albă, de președintele SUA, Donald Trump. Cei doi șefi de stat vor avea o convorbire tete-a-tete, în Biroul Oval. Vizita președintelui României bifează mai multe premiere. Este prima primire a unui șef de stat din Europa de Sud-Est, în mandatul lui Trump, dar și prima deplasare în care Iohannis nu a mers cu delegație de presă, jurnaliștii fiind obligați să se deplaseze pe cont propriu.

Sursa Foto: Facebook

Post-ul Congresul american sprijină ridicarea vizelor pentru românii care vor să circule în SUA; Anunțul, făcut de Klaus Iohannis apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Vinovații de la revolutia din 89′

Vinovații de la revolutia din 89’… Pana si noi stim care sunt vinovații, insa dc. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *