22/01/2022

Congresul american sprijină ridicarea vizelor pentru românii care vor să circule în SUA; Anunțul, făcut de Klaus Iohannis

Congresul american sprijină ridicarea vizelor pentru românii care vor să circule în SUA. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis, pe Facebook, după întâlnirea pe care a avut-o, la Washington, cu reprezentanți ai Senatului și Camerei Reprezentanților.

”Le-am transmis membrilor Congresului american, cu care m-am întâlnit la Washington, cât de important este să facem progrese concrete pentru includerea României în programul VisaWaiver. Atât senatorii, cât și membrii Camerei Reprezentanților cu care am discutat m-au asigurat că sprijină ridicarea vizelor pentru români”, a scris președintele României.

România este cel mai bun partener pe care Statele Unite îl pot avea”, a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României, potrivit Digi24.

Întâlnirea de la Capitoliu a fost o nouă ocazie pentru Klaus Iohannis să amintească faptul că România poate contribui la întărirea relației transatlantice. Şeful statului a atras atenţia că o relație puternică dintre SUA și UE este vitală pentru viitorul civilizației democratice.

Citește și: Iohannis, vizită oficială în SUA; Când a avut loc ultima vizită a unui șef de stat român în SUA și câți președinți americani au venit în România

Membrii Congresului american s-au arătat interesaţi şi preocupaţi de situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre şi au apreciat rolul României în menţinerea stabilităţii zonei.

„Vă aflaţi într-o zonă dură a lumii, în contextul în care agresiunea Rusiei continuă să fie o problemă. Ne bazăm pe Aliaţii din estul Europei. Şi ne bazăm pe România şi vom fi acolo pentru a vă sprijini”, a declarat Devin Nunes, preşedinte al Comitetului pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

În cursul zilei de vineri va avea loc cea mai importantă parte a vizitei oficiale a președintelui Klaus Iohannis în SUA.

Șeful statului urmează să fie primit, începând cu ora 21.00, la Casa Albă, de președintele SUA, Donald Trump. Cei doi șefi de stat vor avea o convorbire tete-a-tete, în Biroul Oval. Vizita președintelui României bifează mai multe premiere. Este prima primire a unui șef de stat din Europa de Sud-Est, în mandatul lui Trump, dar și prima deplasare în care Iohannis nu a mers cu delegație de presă, jurnaliștii fiind obligați să se deplaseze pe cont propriu.

Sursa Foto: Facebook

Post-ul Congresul american sprijină ridicarea vizelor pentru românii care vor să circule în SUA; Anunțul, făcut de Klaus Iohannis apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

La 81 de ani, Marina Voica își dezăpezește singură curtea de la Breaza

La 81 de ani, Marina Voica va fi premiată, luni, cu ocazia celor opt decenii …

Leave a Reply

Your email address will not be published.