29/11/2021

Dan Alexa face cursurile pentru licența PRO la Chișinău. Ianis Zicu și Marius Croitoru se școlesc și ei în Moldova

Dan Alexa face cursurile pentru licența PRO la Chișinău. Tehnicianul Concordiei Chiajna s-a înscris în toamnă la Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal pentru a putea activa în Liga 1.

”Chirurgul” a început cursurile în toamnă și este coleg, printre alții, cu Viorel Frunză, fost atacant la FC Vaslui, CFR Cluj, Ceahlăul și Poli Iași.

Printre tutorii care îl monitorizează pe Dan Alexa se află și Dănuț Oprea, fost atacant la Oțelul Galați.

Tot mai mulți fotbaliști români aleg să-și ia licențele pe repede-înainte de la Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal.

Ianis Zicu și Marius Croitoru fac și ei naveta la Chișinău pentru cursurile de antrenori. 

Ianis Zicu, rămas fără angajament după despărțirea de ASA Tg. Mureș, și Marius Croitoru, mijlocaș la ACS Poli Timișoara, au obținut licența C, necesară pentru copii și juniori, iar din vară încep cursurile pentru licența UEFA B. Cei doi iau lecții de la fostul mijlocaș al Daciei Chișinău, Vladimir Jepalău.

”Ne-am înscris la Chișinău pentru că merge mai repede decât la noi. În Moldova nu se cere atâta practică. Diploma de Bacalaureat este obligatorie și acolo”, a explicat Croitoru.  

Ianis Zicu (primul din dreapta, jos) îl are în dreapta sa pe colegul său Marius Croitoru FOTO: fmf.md

Tot la Chișinău se școlește și Alex Pițurcă. Fiul fostului selecționer Victor Pițurcă termină în vară licența UEFA B și se poate înscrie la licența UEFA A. 

Mirel Rădoi a încercat și el să se califice la Chișinău în meseria de antrenor, dar a renunțat după scandalul în care a fost implicat în perioada în care a pregătit ”sub acoperire” Steaua. 

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.