25/06/2024

27 aprilie – Ziua celor patru Papi. Zi istorică pentru Biserica Catolică

Ziua de 27 aprilie rămâne în istorie pentru catolicii din întreaga lume. Este ziua în care Papii Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea au fost declaraţi sfinţi. Ceremonia a fost oficiată de Papa Ftrancisc, iar Papa Benedict al VI-lea, care s-a retras din funcție, a fost prezent. De atunci, ziua de 27 de aprilie a fost numită “Ziua celor patru Papi”.

27 aprilie 2014 – o zi istorică pentru Biserica Catolică. Sute de mii de pelerini s-au îndreptat către Piața Sfântul Petru pentru a lua parte la ceremonia de santificare a doi dintre cei mai emblematici paopi de după al Doilea Război Mondial. Papa Ioan al XXIII-lea și Papa Ioan Paul al II-lea au fost declarați sfinți. Liturghia a fost oficiată de actualul Suveran Pontif, Papa Francisc, care a fost numit în fruntea Bisericii Catolice cu un an în urmă.

El a fost ales în urma retragerii-surpriză a predecesorului său, Papa Benedict al XVI-lea a decis să renunțe la funcție, în februarie 2013, invocând motive de sănătate.

Deși s-a retras din viața publică, trăind în prezent în izolare la Vatican, Papa emerit Benedict al XVI-lea a fost prezent la ceremonia istorică, alături de sute de cardinali și episcopi.

Totodată, zeci de delegații, inclusiv 24 de șefi de stat, au fost prezenți în Piața Stâ ntul Petru, fiind martorii unui moment istoric. Pe lângă sutele de mii de pelerini prezenți, alte sute de mii au urmărit liturghia pe cele 19 ecrane gigant amplasate în cele mai pitoreşti locuri din Italia sau din faţa televizoarelor.

„Îi declarăm sfinți pe preafericiții Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea”, a declarat, solemn, Papa Francisc, în fața mulțimii de oameni, dar și a portretelor uriașe care îi reprezentau pe cei doi foști lideri ai Bisericii Catolice, desfășurate pe fațada Bazilicii. Imediat, clopotole au început să răsune.

Astfel, 27 aprilie 2014 a rămas în istoria Bisericii Catolice nu doar ca ziua în care Papii Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea au devenit sfinți, ci și “ziua celor patur Papi”.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *