14/06/2024

Dezvăluiri șocante din ”lagărele morții” din Coreea de Nord. O femeie gardian povestește ororile de acolo

Lim Hye-jin, o femeie care a lucrat ca gardian într-un penitenciar din Coreea de Nord a povestit ororile pe care le-a văzut în pușcăriile în care mii de oameni erau înfometați, bătuți, violați și măcelăriți, scrie Daily Mail.

Lim Hye-jin este prima femeie care a vorbit deschis despre ce se întâmplă în închisorile din Coreea de Nord. ”Eram manipulați astfel încât să nu simțim niciun gram de simpatie față de prizonieri. Ni se spunea că au comis crime îngrozitoare. Acum știu că erau doar oameni ca oricare altul și mă simt foarte vinovată”, a mai spus femeia.

Potrivit unor cifre neoficiale peste 200.000 de persoane sunt închise în aceste ”lagăre ale morții”, în Coreea de Nord existând o lege care pedepsește trei generații pentru crima unei singure persoane astfel că sunt închisi copii, părinți și bunici.

Imaginile surprinse din satelit arată că numărul închisorilor a crescut în ultimii șase ani, de când Kim Jong-un a preluat puterea în Coreea de Nord. Dar existența lor este negată de conducerea de la Phenian.

Dezvăluiri șocante din închisorile din Coreea de Nord. Doi frați au evadat

Dinte toate ororile pe care le-a văzut în închisoare, Lim Hye-jin spune că nu va reuși niodată să uite cazul a doi frați care au reușit să evadeze.

Șapte membrii ai familiei lor au fost uciși pe loc drept pedeapsă pentru evadarea celor doi și mai mulți deținuți au fost bătuți sălbatic în cadrul unei acțiuni colective de pedepsire. Câteva săptămâni mai târziu, cei doi au fost prinși în China și aduși înapoi în Coreea. ”Cei doi frați au fost decapitați într-o execuție publică. Au chemat pe toată lumea să vadă ce îi așteaptă pe cei care încearcă să evadeze. Ceilalți deținuți au fost obligați să arunce cu pietre în ei”, a povestit femeia.

Lim, care avea doar 20 de ani pe atunci, spune că acesta a fost doar unul dintre numeroasele atrocități pe care le-a văzut în cei 27 de ani pe care i-a petrecut ca paznic în închisoare.

În acea perioadă, execuțiile, tortura și violul prizonierilor politici erau la ordinea zilei. ”O femeie a fost dezbrăcată și i s-a dat foc doar pentru că a enervat un gardian în timpul unui interogatoriu. Se comportau ca niște animale și nu ființe umane”, a mai povestit fostul gardian, care a ajuns și ea în închisoare după ce a fost prinsă că făcea contrabandă cu China.

Dezvăluiri șocante din închisorile din Coreea de Nord. Cei mai mulți deținuți erau femei și copii

Lim Hye-jin a lucrat începând de la vârsta de 17 ani în Tabăra 12, o fermă de porumb și ardei de la granița cu China. Acolo erau închiși oficiali de rang înalt care au căzut în dizgrația regimului. Ea povestește că cei mai mulți dintre deținuții din această închisoare eru femei și copii, deoarece bărbații erau trimiși să lucreze în mine.

Ea a mai spus că cei mai mulți dintre bărbații care păzeau deținuții obișnuiau să violeze femeile, iar dacă acestea rămâneau însărcinate erau obligate să facă avort sau erau ucise prin injecții letale. Iar dacă sarcina era prea avansată nou-născuții erau uciși în bătaie sau erau îngropați de vi.

Prizonierii erau obligați să muncească șapte zile pe săptămână de la ora 5 dimineța. De trei ori pe zi aveau loc inspecții în timpul cărora se verifica dacă nu a evadat cineva.

Liam spune că și după ce mureau prizonierilor li se refuza dreptul la demnitate. ”Toate cadavrele erau aruncate într-o groapă, nu exista o înmormântare, iar după o săptămână erau incinerate”.

Prizonierii erau îmbrăcați în foste uniforme militare, aveau în picioare sandale și erau înfometați fiind hrăniți dor cu porumb și sare. Oricine era prins că aducea mâncare în campus erau bătuți și închiși în carceră.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *