18/04/2024

Florin Șoavă, obsesia lui Anghel Iordănescu la națională, se face antrenor! I se spune ”Pep din Bănie!”

Florin Șoavă, obsesia lui Anghel Iordănescu la națională, se face antrenor! I se spune ”Pep din Bănie!”.

”Nici nu îmi dădeam seama cât de greu este în meseria de antrenor! Este o muncă titanică!”, sunt primele vorbe ale lui Florin Șoavă, un tehnician care a luat-o de jos și care pas cu pas vrea să facă performanță in noua lui meserie. ”„A fost bună trecerea de la jucător la antrenor, pentru că asta îmi doream. Deja am aproape 3 ani de experiență și îmi fac ucenicia de jos, cu mare plăcere și îmi doresc să urc cât mai sus. Cu siguranță, va veni și momentul meu, iar atunci trebuie să fiu pregătit din toate punctele de vedere”, ne spune Șoavă (38 de ani), antrenor la CSO Filiași în Seria a 3-a din Liga a III-a.

Jucător liniștit, antrenor vulcanic!

Deși a bifat, ca fotbalist, 145 meciuri în Liga 1, 22 partide sub tricolor, fiind selecționat cu precădere de Anghel Iordănescu, și peste 100 partide la nivel înalt în spațiul ex-sovietic, la diverse cluburi (Spartak Moscova a fost cel mai important), Șoavă, fost jucător la închidere trecut și Universitatea Craiova și pe la Rapid, a văzut pe pielea lui cum este să treci pe banca tehnică. ”Ca jucător, eram mai liniștit, dar ca antrenor sunt mai impulsiv, dar încerc sa imi impun să fiu mai calm, că nu vreau să am problemele pe care le au alți antrenori”, recunoaște Șoavă.

”Îl știam foarte bine și știam că a mai antrenat la Podari, la Roșiori și la grupe de copii, CFR Gaz Craiova, știam că își dorește să ajungă un antrenor foarte mare, se specializează, citește și se informează  zilnic și sunt convins că în cațiva ani va ajunge să antreneze la un nivel mult mai mare!”, intervine Florin Spânu, președintele clubului CSO Filiași.

Îi place să joace pe atac!

Șoavă admite că a furat meserie de la toți antrenorii cu care a lucrat, dar că îi place foarte mult stilul lui Pep Guardiola, de la Manchester City. Are gânduri mari și vrea să facă din echipa lui a doua echipă a Olteniei, după CSU Craiova. ”Jucătorii, când ies de pe teren, să poată să mă privească în ochi și să fie mulțmiți cât au dat totul pe teren. Îmi place stilul lui Guardiola, să pasez și să îmi domin adversarul. Nu mă apăr și, dacă e să pierd, să pierd cu 3 -2 sau 4-3 decât cu 1-0!”.

Are un portar excentric

La Filiași este un stadion, dar în construcție, iar echipa joacă meciurile de pe teren propriu, la Ișalnița, pe o baza deținută de fostul mare internațional Gabriel Boldici. În lotul echipei există mulți jucători tineri, dar și oameni cu experiență, cu care se vrea promovarea în liga secundă.

Portarul Sorin Mogoșanu surprinde cu ghetele în două culori și cu superstițiile inedite. ”Ghetele în două culori îmi plac mie…Înainte de meciuri nu ne tăiam unghiile, nu ne bărbierim sau nu ne tundem, fiecare cu superstițiile lui”, recunoaște portarul echipei lui Șoavă, Sorin Mogoșanu (foto).

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar. Fotbalistul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *