29/11/2021

Fumatorii sunt cei mai predispusi la anxietate si depresie

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Londrina, Brazilia, sustin ca studiul lor este primul care arata ca fumatorii fac mai putina miscare decat nefumatorii.

Acestia au realizat studiul rugand un grup de 60 de fumatori si 50 de nefumatori sa poarte asupra lor un pedometru cel putin 12 ore pe zi, timp de sase zile pe saptamana.

Rezultatele au aratat ca fumatorii mergeau mai putin pe jos si ca functia lor pulmonara era redusa – ceea ce inseamna ca rezistau mai putin la efort si exercitii fizice.

 

Cand li s-a cerut sa isi evalueze calitatea vietii, asociata cu starea de sanatate, fumatorii au relatat ca se simteau mai obositi, recunoscand ca le lipsea motivatia pentru a-si schimba modul de viata.

“In afara de faptul ca functia pulmonara, rezistenta la efort, calitatea vietii erau mai reduse si prezentau simptome de anxietate si depresie, fumatorii mergeau mai putin pe jos decat fumatorii in viata de zi cu zi”, a declarat coordonatoarea studiului, Karina Furlanetto.

Studii anterioare au aratat, de asemenea, ca fumatorii dorm mai putin si ca somnul lor este mai putin odihnitor decat al nefumatorilor.

Oamenii de stiinta de la Scoala medicala Charite din Berlin au descoperit ca 17 % dintre fumatori dorm mai putin decat sase ore pe noapte, in timp ce 28 % afirma ca au tulburari de somn.

In comparatie cu fumatorii, doar 7 % dintre nefumatori dorm mai putin decat sase ore pe noapte, iar 19 % au afirmat ca au tulburari de somn.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

EXCLUSIV/ Cum arată masa de Înviere a vegetarienilor? Vedetele au reinventat meniul tradițional

Fie că au avut motive serioase să renunțe la carne, fie că au dorit să-și …

Leave a Reply

Your email address will not be published.