25/06/2024

Ieșeanul care a îngrozit Marea Britanie. Florin Moraru, „prădătorul calculat”, condamnat la 11 ani de închisoare pentru viol

La doar 26 de ani, un bărbat din Iași a șocat autoritățile din Marea Britanie, după ce a violat o femeie în Anglia, pe care a bătut-o cu sălbăticie. Deși a negat totul, individul a fost confruntat cu proba ADN care a demonstrat că el este vinovat de oribila faptă. Descris de anchetatori drept un „prădător calculat”, Florin Moraru, zis și „Muzicuță”, a fost condamnat la aproape 11 ani de închisoare pentru viol.

Cazul revoltător a stârnit controverse în presa britanică, dar și în rândul politicienilor. Un parlamentar a cerut ca imigranții eliberați din pușcării să nu mai aibă dreptul de a intra în Anglia, scrie reporteris.ro.

Florin Moraru a fost eliberat din pușcărie, în septembrie 2016. Tânărul fusese condamnat pentru că făcea parte dintr-o rețea de tâlhari din Iași care fura bijuterii în plină stradă chiar de la femei. La scurt timp după ce a respirat din nou aerul libertății, tânărul din satul Golăiești a plecat să lucreze în Anglia. Mai mulți prieteni îi găsiseră un loc de muncă la o spălătorie auto.

La doar 11 zile după ce a pus piciorul pe pământ britanic, ieșeanul a comis o faptă înfiorătoare, chiar în noaptea de Anul Nou. Potrivit anchetatorilor britanici, Florin Moraru a urmărit o tânără care a plecat dintr-un club din Kettering, Northamptonshire. Când a ajuns în curtea unei biserici, a atacat-o fără milă.

Polițiștii susțin că fata a fost lovită peste față de cel puțin opt ori și s-a ales cu zeci de vânătăi și fracturi ale oaselor craniene. Apoi, a fost violată cu sălbăticie. Țipetele disperate ale femeii au fost auzite de trecători, care au alertat Poliția.

Un bărbat din Iași a violat o femeie în Anglia care i-a refuzat avansurile

Procurorii britanici au stabilit că ieșeanul și-a cunoscut victima în club. Tinerii s-au sărutat, iar el i-a propus fetei să facă sex. Pentru că a fost refuzat, tânărul a vrut să se răzbune.

„A fost clar pentru toată lumea că nu a dorit compania ta. Ai așteptat-o, ai mers la un minut în urma ei când ai urmărit-o în curtea bisericii. Acolo ai violat-o sălbatic și ți-ai folosit pumnii să-i distrugi fața”, a precizat judecătorul, înainte de a citi sentința prin care Florin Moraru a fost condamnat la 10 ani și opt luni de închisoare.

În timpul procesului, Moraru a încercat să se spere, spunând că fata a acceptat să se sărute cu el. Apoi, au ieșit amândoi să fumeze o țigară în fața clubului și atunci i-a propus tinerei să întrețină relații sexuale. Camerele de supraveghere din zonă au suprins momentul în care ieșeanul și-a urmărit victima.

„Florin Moraru este un om foarte violent. Comportamentul său din noaptea atacului a fost de prădător calculat. A arătat insistență și nu i-a păsat de drepturile sau dorințele victimei sale.”, a precizat detectivul care s-a ocupat de caz.

„Prădătorul calculat” este recidivist în România

În România, Florin Moraru era certat cu legea. În septembrie 2016, a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Botoșani, după ce a ispășit o pedeapsă de cinci ani și patru luni de închisoare pentru tâlhărie. Împreună cu încă doi prieteni, tânărul a acționat în cadrul unei rețele care a lovit șase femei și le-a furat lănțișoarele de aur de la gât. Moraru se ocupa cu amanetarea bijuteriilor sustrase de complici.

Înainte de a comite seria de tâlhării, Florin Moraru a mai fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. A furat o drujbă dintr-o căruță a unui vecin, cu care tatăl său se certase.

Mama lui „Muzicuță”: „Ne-a făcut de râs pe toți”

Acasă, în satul Golăiești, rudele evită să vorbească despre faptele comise de Florin Moraru în Anglia. Mama tânărului este îngrozită de gândul că fiul ei a ajuns din nou în spatele gratiilor, de data aceasta, pentru viol.

„De la grădiniță a început să fure, să mintă, să ascundă. Pleca la grădiniță pe o parte, venea pe cealaltă imediat. Lua bani de la oameni din sat, spunea că l-am trimis noi. Am plătit o groază după el”, a mărturisit mama lui Florin Moraru, pentru sursa citată.

Femeia a spus că nu știe despre faptele fiului său care au îngrozit Marea Britanie.

„Eu am înțeles de la băieții cu care a plecat că probleme a avut cu o vecină de-a lui, una la vreo 50 de ani, nu cu o tânără. Nu știu altceva, pentru că nu ne-a sunat deloc. Am aflat de pe Facebook, ne-au spus niște prieteni de-ai lui. (..:) Ne-a făcut de râs pe toți”, mai spune femeia (foto).

Și vecinii susțin că Florin Moraru era cunoscut drept hoț.

„Fura. Fura tot timpul. Tot satul știe. I-a chinuit pe părinți. Au încercat diverse metode, nu a mers. Era soi rău. Ceilalți copii sunt la locul lor, mai are două surori și un frate, au servicii, își văd de treabă”, ne-a spus o vecină. Nici părinții, nici vecinii nu-și amintesc însă ca, până la tâlhăriile asupra a șase femei din Iași, să fi agresat vreodată o femeie.

Fapta revoltătoare comisă de tânărul ieșean a stârnit controverse în Marea Britanie

Imediat după condamnarea românului, parlamentarul conservator Philip Hollobone a cerut ca străinii, care au cazier, să nu poată intra în Marea Britanie.

„Străinilor care au cazier criminal trebuie să li se interzică intrarea în Regatul Unit. Străinii care comit crime în Regatul Unit trebuie să facă pușcărie integral, în țara de origine, și niciodată să nu le mai fie permisă intrarea în țara noastră. Mă tem că, atât timp cât rămânem în Uniunea Europeană, cetățenii europeni cu cazier sunt liberi să călătorească dintr-o țară membră în alta, dar, odată ce ieșim și recăpătăm controlul asupra frontierelor noastre, putem să oprim mișcarea liberă a criminalilor”, a explicat Hollobone (foto).

În ce țări există „registrul” violatorilor

Registrul violatorilor există în numeroase țări cu populație vorbitoare de limba engleză: Australia, Canada, Noua Zeelandă, Statele Unite, Trinidad Tobago, Jamaica, Africa de Sud, Regatul Unit și Irlanda. Statele Unite este singura țară care pune la dispoziția publicului numele din registru. În celelalte țări, registrul poate fi consultat doar de anchetatori.

În Anglia, unde  ajuns și numele lui Florin Moraru, “Violent and Sex Offender Register” (ViSOR) este o bază de date ale celor care au fost închiși pentru mai mult de 12 luni pentru infracțiuni cu violență, pentru delicte sexuale și ale celor necondamnați, dar care prezintă risc. Registrul poate fi accesat de Poliție, Serviciul Național de Probațiune și Sistemul Penitenciar al Majestății Sale.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *