29/05/2024

Marșul pentru știință: Mii de cercetători au ieșit pe străzi în mai multe orașe din SUA | FOTO

Mii de cercetători și susținători ai științei au ieșit pe străzile din Washington, precum și din alte orașe americane pentru a lua parte la “Marșul pentru Știință”. Oamenii au vrut astfel să-și arate susținerea față de rolul științei în societate, dar și să atragă atenția asupra necesității unor dovezi reale în discursul politicienilor din aşa-numită epocă a post-adevărului, relatează CNN.

Participanții de la principalul eveniment din Washington au vrut să-și arate și nemulțumirea față de ostilitatea lui Donald Trump față de faptele reale.

Marșul a fost organizat chiar de Ziua Pământului, astfel că participanții au protestat și față de politicile administrației Trump, care neagă existența încălzirii globale. De astfel, Donald Trump a ameninţat chiar că va retrage ţara din Acordul Climatic de la Paris, semnat în 2015 de către preşedintele Barack Obama.

De asemenea, acesta a eliminat un regulament care-i obliga pe oficiali să considere impactul asupra mediului înconjurător înainte de a lua o decizie în Statele Unite.

Pe lângă manifestațiile din SUA, au avut loc acțiuni similare în Noua Zeelandă, Germania, Marea Britanie și Elveția.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *