29/11/2021

Mihai Leu, după eșecul lui Lucian Bute: ”I-au scăzut calitățile, dar e greu să te lași de box”

Mihai Leu, după eșecul lui Lucian Bute: ”I-au scăzut calitățile, dar e greu să te lași de box”.

Lucian Bute a fost învins de Eleider Alvarez , într-un meci din cadrul categoriei semigrea WBC, care a avut loc, sâmbătă, la Centre Videotron din Quebec, Canada. 

După acest meci, Lucian Bute a declarat că încă nu îl bate gândul să se retragă, deși marți va împlini 37 de ani.

”Depinde acum de cum se simte el. Știi cum e, nu contează câți ani ai în buletin, ci cum te simți tu ca sportiv. Ce îți spune organismul. Indiferent ce ar spune unul sau altul, dacă Lucian se va simți capabil să continue, o va face”, a declarat, pentru Libertatea, Mihai Leu.

Acesta a adăugat: ”Este foarte greu să se retragă. Îl înțeleg pe Lucian, îmi este prieten și îmi pare foarte rău că a pierdut acest meci. Dacă se simte însă capabil, va merge mai departe. Știu din proprie experiență că e foarte greu să te lași de box”.

În ceea ce privește cauzele acestui eșec, Mihai Leu crede că și vârsta a contribuit într-o oarecare măsură la înfrângerea lui Lucian Bute. 

”Lucian Bute este un boxer tehnic, nu un pugilist de forță, care poate să încaseze foarte multe lovituri. Cu trecerea timpului, i-au scăzut calitățile: viteza și viteza de reacție. E mai greu să te miști în ring. În urmă cu șapte ani aceste calități ieșeau mai mult în evidență”, a precizat, pentru Libertatea, Mihai Leu.

Mihai Leu spune că Lucian Bute s-ar putea decide în funcție de adversarul din următorul meci 

Fost campion mondial WBO la semimijlocie în 1997, Mihai Leu crede că și viitoul meci care i se va propune lui Bute va contribui la decizia finală pe care o va lua sportivul oricinar din Pechea (Galați).

”Probabil că Lucian va sta să vadă și adversarul care i se va propune pentru meciul următor. Depinde de ofertă. Se pare că ar putea boxa cu Jean Pascal. În aceste condiții, un meci Bute – Pascal ar umple sala la Montreal, așa că Lucian ar putea să dea curs acestei oferte”, a conchis, pentru Libertatea, Mihai Leu.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.