30/11/2021

Milioane de oameni au rămas fără apă potabilă în Chile

Milioane de oameni au rămas fără apă potabilă în Chile, în urma unor ploi torențiale care au provocat alunecări de teren. Totodată, trei persoane au murit și alte 19 au fost date dispărute, relatează Reuters și Sky News.

Ploile, care au provocat revărsarea unor râuri în văi din apropiere de capitala Santiago, au izolat 373 de persoane. În plus, milioane de oameni au rămas fără apă potabilă. Autoritățile au anunțat că aprozivionarea cu apă potabilă a peste un milion de gospodării din Santiago a fost afectată, iar ploaia îngreunează reparațiile.

”Echipe de urgenţă lucrează pe teren să ia legătura cu persoane izolate şi să restabilească alimentarea cu apă acolo unde este posibil”, a scris preşedintele chilian Michelle Bachelet într-un mesaj postat pe Twitter.

În regiunea O’Higgins, la sud de Santiago, o fată în vârstă de 12 ani a murit după ce o alunecare de teren a luat maşina la bordul căreia călătorea. În Valea San Jose de Maipo, deasupra capitalei, echipe de intervenţie deblocau drumuri pentru ca locuitorii să evacueze în zone mai joase.

Este vorba despre a doua inundaţie din centrul Chile în ultimul an. În aprilie, ploi torenţiale au afectat Valea San Jose de Maipo, o persoană a murit, iar producţia unora dintre cele mai mari mine de cupru din lume a fost întreruptă.

Giganţii minieri Antofagasta, Codelco – de stat, şi Anglo American au zăcăminte importante în zona afectată de ploi în acest weekend. Toţi trei au precizat că producţia nu a fost afectată.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

O analiză completă! De ce boală suferă părinții care și-au dat fetița de 3 ani pedofililor și ce urmări vor avea aceste orori asupra copilului

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc explică detaliat, din perspectivă psiho-medicală, tendinţele unor oameni cu deviaţii psihice …

Leave a Reply

Your email address will not be published.