23/09/2021

(P) Paște tradițional pe litoralul bulgăresc

Mii de români aleg să-și petreacă sărbătorile pascale în fiecare an pe țărmul Mării Negre, la vecinii bulgari. Vremea prietenoasă, facilitățile diverse de petrecere a timpului liber, paleta întinsă de resorturi moderne și numeroasele evenimente culturale organizate aici, sunt doar câteva dintre motivele pentru care turiștii vin în Bulgaria de Paște.

Nisipurile de Aur, cea mai populară stațiune

Tinerii dornici de distracții în cluburi, dar și familiile cu copii care vor să evadeze câteva zile într-un loc modern binecuvântat cu peisaje încântătoare, aleg de cele mai multe ori, un sejur de Paște în Nisipurile de Aur, cea mai populară dintre stațiunile de la Marea Neagră.

Nisipurile de Aur este recunoscută pentru numeroase resorturi și hoteluri de 5 stele, aflate pe plajă. Cu prilejul celei mai mari sărbători a Creștinătății, în stațiunea Nisipurile de Aur au loc concerte în aer liber, party-uri pe plajă, concursuri de dans și seri tradiționale bulgărești cu preparate culinare specifice locului și delicatese pe bază de petale de trandafir. Tot acum, se organizează și târgurile de Paște, unde se vând cadouri tipice acestei sărbători, dar și suveniruri.

În Constantin și Elena poți vizita reședința de vară a regilor bulgari, Euxinograd, Grădina Botanică și Biserica cu același nume!

Pentru slujba de Înviere, poți să mergi în Constantin și Elena, unde găsești biserica cu hramul Sfinților Împărați, o bijuterie a secolului XVIII, considerată unica biserică din lume care găzduiește în Altarul Sfânt, un izvor.

Balchik, orășelul cu străduțe pietruite

Aprope de Nisipurile de Aur se află orașul Balchik, cu Biserica Sfântul Gheorghe renumită pentru sculpturile interioare și candelabrele de sticlă somptuoase, unde poți să asiști la procesiunea din ziua de Paște. Imediat după slujbă vizitează Palatul Cuibul Liniștit al Reginei Maria, poziționat pe o colină la baza căreia se întind unele dintre cele mai frumoase grădini botanice din Europa, dar și o plajă cu nisip alb ideală pentru promenade în ziua de Paște.

Transport autocar Paste in Bulgaria – Ultimele Locuri!!!

Tarife de la numai 20 euro/persoana/dus-intors, spre statiunile Balchik, Albena, Nisipurile de Aur, Constantin & Elena, Obzor, Sunny Beach, Nessebar. Plecari in perioadele 14.04.2017-17.04.2017, 14.04.2017-18.04.2017. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

 

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

(P) Cele mai populare orașe din cizma italiană

În Italia atmosfera de la vita è bella se simte de cum ai pășit pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published.