22/01/2022

Povestea germanului care trăiește în Gorj alături de câini. Inginerul a instalat radare pentru armata Statelor Unite

Povestea germanului care trăiește în Gorj alături de câini este de-a dreptul uluitoare. Heinz-Rudi Brunsendorf s-a stabilit în țara noastră de 12 ani, după ce i-a picat cu tronc o româncă pe care a cerut-o în căsătorie. Căsnicia s-a destrămat după câțiva ani, prin divorț. Fosta soție a plecat în Germania, însă Heinz a preferat să se stabilească într-un sat gorjean, unde se simte fericit alături de cei 15 câini ai săi.

În vârstă de 63 de ani, Heinz-Rudi Brunsendorf a lucrat ca inginer pentru armata americană, pentru care a instalat mai multe radare. Timp de aproape 20 de ani, germanul a contribuit și la dezvoltarea industriei auto la una dintre cele mai mari și renumite companii din lume, unde a dezvoltat sistemul de injecție pentru autovehicule.

Heinz-Rudi a ajuns în Târgu-Jiu, după ce s-a căsătorit cu o gorjeancă.

„Am avut un prieten care era căsătorit cu o româncă, iar prietena ei a venit într-o vacanță. Așa am cunoscut-o și după un timp ne-am căsătorit. Am trăit la bloc, într-un apartament din Târgu-Jiu”, a povestit Heinz-Rudi.

Povestea germanului care trăiește în Gorj alături de câini. A rămas în România de dragul patrupedelor

După numai câțiva ani, neamțul a divorțat. Cu toate acestea, nu a vrut să se întoarcă în țara natală.

„Fostei mele soții nu i-a plăcut România și a plecat în Germania, dar eu am rămas să trăiesc aici, pentru că este frumos și îmi place. Aici este totul natural, iar viața este mai puțin stresantă. În Stuttgart, acolo unde am trăit, era foarte mare aglomerație și multe mașini. Aici este liniște”, a spus germanul.

Heinz-Rudi Brunsendorf a ales să se stabilească în satul Câmpofeni, comuna Arcani. Acolo și-a cumpărat o casă veche, unde are grikă de 15 câini. Mărturisește că este un mare iubitor de animale, acesta fiind, de altfel, și unul dintre motivele pentru care a ales să rămână în România.

„În Germania ar fi fost imposibil să am atâția câini. Îmi plac câinii, pentru că sunt cei mai buni prieteni ai omului”, a explicat germanul.

Heinz-Rudi are în Germania patru frați și o fiică. Inginerul urmează să beneficieze de pensie din partea statului german atunci când va împlini vârsta de pensionare. După ce se va retrage din activitate, spune că n-are de gând să se întoarcă în Germania pentru că vrea să fie înmormântat în cimitirul din sat.

„Este o pensie bună pentru România, dar mică pentru Germania. Acolo, viața este foarte scumpă. Când o să mor, vreau să fiu înmormântat aici, în cimitir”, a precizat  Heinz-Rudi Brunsendorf.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

O analiză completă! De ce boală suferă părinții care și-au dat fetița de 3 ani pedofililor și ce urmări vor avea aceste orori asupra copilului

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc explică detaliat, din perspectivă psiho-medicală, tendinţele unor oameni cu deviaţii psihice …

Leave a Reply

Your email address will not be published.