18/04/2024

Premierul Grindeanu, vizită oficială în Israel: A fost la Biserica Sfântului Mormânt şi la Zidul Plângerii din Ierusalim

Premierul Sorin Grindeanu a efectuat joi o vizită oficială în Israel. El a vizitat Biserica Sfântului Mormânt şi Zidul Plângerii din Ierusalim. A fost prezent și la Yad Vashem, Memorialul Holocaustului, despre care a spus că a fost un moment extrem de emoționant. Premierul s-a întâlnit și cu premierul Benjamin Netanyahu, cu care a vorbit despre următoarea ședință comună de Guvern româno-israeliană.

Șeful Executivului a scris pe Facebook că vizita în Israel a început cu un moment extrem de emoționant.

”Sunt profund impresionat de ceea ce am văzut la Yad Vashem, Memorialul Holocaustului. Avem cu toții datoria să păstrăm vie amintirea victimelor și să ne educăm copiii în spiritul toleranței, pentru ca orori cum a fost Holocaustul să nu se mai poată repeta. Să le povestim tinerilor și despre Traian Popovici, primarul Cernăuțiului, recunoscut la Yad Vashem ca drept între popoare. Traian Popovici a salvat de la moarte 20.000 de evrei în timpul Holocaustului”, a spus Sorin Grideanu, după ceremonialul de la Memorial.

Premierul a subliniat că este esenţial ca tineretul secolului al XXI-lea să afle adevărul despre rădăcinile urii, discriminării şi intoleranţei, care au dus la tragedia Holocaustului.

Un moment important l-a constituit discuția cu premierul Benjamin Netanyahu, despre care premierul Grindeanu a spus că a fost amicală și eficientă. ”Am convenit să diversificăm și să extindem cooperarea noastră cu Israelul. Pregătim deja următoarea ședință comună de Guvern”, a mai spus el.

Întâlnirea a fost urmată de un dejun oficial oferit de premierul Statului Israel, la care au participat toți membrii delegației: ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, președinte Grupului parlamentar de prietenie româno-israelian, Gabriel Vlase.

Oficialii români au semnat o declarație de intenție privind reducerea tarifelor internaționale de roaming între Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale din România și Ministerul Comunicațiilor din Statul Israel și o declarație de cooperare între Ministerul Economiei din România și Ministerul Economiei și Industriei din Israel. Cea de-a doua declarație comună vizează cooperarea în domenii precum transportul de energie electrică și gaze naturale, cercetare, dezvoltăre și inovare, tehnologii înalte și investiții.

Prim-ministrul Grindeanu s-a întâlnit cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului și cu arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române la Locurile Sfinte. Întâlnirea a avut loc la Biserica românească din Ierusalim.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *