30/11/2021

Primarul Timișoarei, despre acuzațiile DNA: E strigător la cer ce mi se întâmplă! Oameni buni, eu sunt corect şi cinstit 100%, nu 99.99(9)%!

Primarul Timișoarei, despre acuzațiile DNA. Nicolae Robu spune într-o postare pe Facebook că ”este strigător la cer” ce i se întâmplă, după ce a fost audiat la DNA pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile. El susţine că ”legea este aberantă” și că este ”corect şi cinstit 100%, nu 99.99(9)%”.

Primarul municipiului Timişoara a scris pe Facebook un mesaj în care explică faptul că doar două apartamente au fost vândute în primul său mandat de edil, în baza Legii 112/1995. Robu a postat şi fotografii cu locuinţele despre care vorbeşte.

”Este strigător la cer ce mi se întâmplă! Două apartamente s-au vândut cu mine ca primar cu suspiciune de nerespectare a cerinţei Legii 112/1995 de deţinere de către cumpărători a calităţii de chiriaş înaintea datei de 25.01.1996, nerespectare care, dacă se confirmă, nu îmi aparţine, ci aparţine aparatului de specialitate al primăriei. Iată-le, sunt cel din dreapta, respectiv cel din stânga din clădirea din fundul curţii! Nu este strigător la cer să se vorbească despre mine «la grămadă» pentru «vânzarea frauduloasă a 1.000 locuinţe către persoane influente, cu cauzarea unui prejudiciu de 40 milioane euro»?! Oameni buni, eu sunt corect şi cinstit 100%, nu 99.99(9)%!”, a scris Nicolae Robu.

Edilul a scris şi un comentariu la postarea sa în care spune că nu are nimic de reproşat DNA, ci legii pe care o consideră ”proastă”. Robu spune că în astfel de cazuri nu şefii instituţiilor ar trebui traşi la răspundere, ci aparatul de specialitate.

”Eu nu reproşez nimic DNA-ului, eu reproşez legii proaste, care duce răspunderea la primar, preşedinte de consiliu judeţean, ministru, etc., când, de fapt, răspunderea ar trebui să revină aparatelor de specialitate ale instituţiilor respective, care pentru asta există şi sunt plătite. Ocupanţii funcţiilor la vârf ar trebui să fie responsabili doar când dau dispoziţii / pun presiune într-un fel sau altul să se încalce legea, nicidecum când semnează cu bună-credinţă având din partea aparatelor de specialitate o mulţime de avize de fezabilitate, oportunitate şi, bineînţeles, legalitate”, a scris Robu.

Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara, a fost audiat vineri la DNA București, la fel și fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu și viceprimarul Traian Stoia. Cei trei au declarat că sunt acuzați de retrocedarea ilegală a aproximativ o mie de imobile.

Printre cei care au ajuns în vizorul autorităților de-a lungul timpului se numără și membrii familiei Cârpaci, care a preluat inclusiv un imobil al Spitalului de Copii Timişoara. Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraş, având 144 de proprietăţi, majoritatea în zona centrală, autorităţile cerând sprijinul Guvernului în cazul romilor ce au cumpărat sute de clădiri din Timişoara.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Cine a fost Stephen Hawking, fizicianul care ”trebuia să moară” acum jumătate de secol

Stephen Hawking – care a murit, marți noaptea, la vârsta de 76 de ani – …

Leave a Reply

Your email address will not be published.