25/01/2022

UPDATE / A 19-a zi de proteste în București. Zeci de persoane s-au adunat în Piața Victoriei, unde a avut loc și protestul copiilor / GALERIE FOTO

Noi proteste sunt anunțate în acest weekend, în toată țara. Sâmbătă, părinții au venit veni din nou cu copiii în Piața Victoriei, la evenimentul intitulat „Educație pentru democrație”. Spre seară, au început să se adune din nou zeci de persoane în fața Guvernului, pentru a 19-a zi de proteste.

UPDATE ora 19:20. Câteva zeci de persoane s-au adunat deja în Piața Victoriei, în fața Guvernului, pentru a-și striga nemulțumirea față de Executivul condus de Sorin Grindeanu. În paralel, zeci de persoane protestează în fața Palatului Cotroceni, împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Citește și: Miting pentru susținerea Guvernului Grindeanu, organizat la Pitești de PSD. Mii de oameni au ieșit în stradă

Protestul copiilor, a doua rundă

Aproximativ 500 de părinți și copii au participat astăzi la protestul din Piața Victoriei, organizat sub sloganul „Educație pentru democrație”. Copiii au desenat cu creta pe asfalt cuvântul „Rezist”, iar pe conturul literelor au așezat ghivece cu flori de primăvară.

FOTO: Dumitru Angelescu

Copiii care au venit cu părinții desenează cu creta pe asfalt mesaje precum „Coruptia ucide” și „Rezist”. Mulți au venit cu trotinete și biciclete, au steaguri, fluiere și suflători de jucărie. Sunt copii de toate vârstele, chiar și bebeluși în cărucioare sau purtați în port-bebe de către părinți.

Sâmbătă este a 19-a zi consecutivă în care se va protesta împotriva Guvernului, din cauza controversatei Ordonanțe 13. Părinții sunt așteptați cu copiii în Piața Victoriei, la evenimentul „Educație pentru democrație”, al doilea organizat de la debutul protestelor. Protestul este programat să înceapă la ora 11:00 și se va încheia la ora 15:00.

„Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest! Ne vedem în Piaţa Victoriei începând cu ora 11:00”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Un protest similar va avea loc și în Brașov, în Piața Sfatului.

Citește și: DGASPC Sibiu: Protestele au fost paşnice şi în locuri publice, iar copiii puteau participa

Un eveniment atipic a avut a loc în Timișoara, unde oamenii s-au adunat în Piața Operei pentru a hrăni porumbeii. Evenimentul intitulat „Hrănim porumbeii, nu corupţia” a început la ora 13:00.

În Craiova, protestatarii s-au strâns pentru a citi Constituția României.

Sâmbătă seară, în Piața Victoriei din București, ar putea fi împărţite 5.000 de banderole cu hashtag-ul „rezist”.

Mai mult, au fost realizate peste 27.000 de insigne inscripţionate „#rezist”, care au fost distribuite în mai multe oraşe din ţară şi în diaspora, potrivit News.ro.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.