19/07/2024

Producatorul de autoturisme Dacia socheaza intreaga Europa

Pentru prima dată de la publicarea topului celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud Est (SEE) efectuat de agenţia de presă bulgară SeeNews, câştigătorul nu este grupul OMV Petrom ci producătorul auto Dacia, o divizie a Renault, informează un comunicat de presă.

În 2014, veniturile totale ale Dacia au urcat cu 2,2%, la 4,25 miliarde de euro, în timp ce OMV a raportat un declin de 3%, la 4,14 miliarde de euro, estimează SeeNews.

România rămâne lider în topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud Est, 53 de companii româneşti fiind incluse pe lista din 2014. Pe locurile următoare se află Slovenia (cu 13 companii), Croaţia şi Bulgaria (fiecare cu 11 firme).

România este prezentă prin 21 de bănci şi 20 de companii de asigurări. Allianz Ţiriac, Omniasig şi Astra sunt pe locurile şase, şapte şi opt iar Banca Comercială Română, divizie a grupului austriac Erste Group, este a doua cea mai mare bancă din Europa de Sud Est.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Peugeot 108: imagini si informatii oficiale

Francezii de la Peugeot vor prezenta în cadrul Salonului Auto Geneva 2014 un nou model …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *