24/03/2023

Stare de urgență în Egipt în urma atacurilor teroriste asupra bisericilor copte

Președintele Egiptului a declarat stare de urgență pe o perioadă de trei luni, în urma atacurilor teroriste care au vizat două biserici copte, soldate cu 45 de morți, relatează BBC News. Anterior, Abdel Fattah el-Sisi a ordonat mobilizarea armatei în țară.

Măsura permite polițiștilor să facă arestări, fără mandate, precum și percheziții. Totodată, decizia trebuie să fie aprobată de parlamentul egiptean, înainte de a intra în vigoare.

Statul Islamic a revendicat atentatele cu bombă de la Tanta şi Alexandria, care au avut loc chiar în ziua de Florii, și a amenințat cu noi atacuri.

Aceste două atentate din duminica Floriilor sunt ultimele dintr-o serie vizând minoritatea coptă din Egipt şi par că au fost comise în aşa fel încât să aibă un impact cât mai mare. Floriile sunt considerate una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creştin şi marchează intrarea triumfătoare a lui Isus în Ierusalim.

Atacurile au fost comise cu trei săptămâni înaintea vizitei Papei Francisc în Egipt, menită să arate susţinerea Suveranului Pontif faţă de minoritatea creştină din ţară. Papa a condamnat atentatele în timpul slujbei de Florii.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *