23/02/2024

Tragedie cu repețiție. Coco Popescu și tatăl Getei Dor au fost prinși într-o avalanșă în 2010

Tragedia de sâmbătă din Retezat, care a răpit viețile alpiniștilor Dor Geta Popescu și Erik Gulacsi, a fost o repetiție. În urmă cu șapte ani, Ovidiu Popescu și fiica sa cea mare, Coco, sora lui Dor, au fost prinși într-o avalanșă la Bâlea Lac, iar un prieten al lor a murit. 

În februarie 2010, salvamontistul Nicolae Scurtu făcea parte din echipa de alpinism a Clubului Montan Altitudine și trebuia să plece cu Crina „Coco” Popescu și cu tatăl acesteia în expediția din America de Nord.

Cei trei erau împreună pe un tradeu închis din Munții Făgăraș când s-a declanșat o avalanșă. Pentru că Nicolae era deschizător de pârtie, nu a mai avut nici o șansă să se ferească din calea zăpezii și a fost prins sub ea. Nu a mai avut nici o șansă de supraviețuire. Celelalte 6 persoane care îl însoțeau au scăpat teferi și au cerut imediat ajutor pentru a-l găsi.

Trupul neînsuflețit al lui Nicolae a fost descoperit cu ajutorul unei echipe de specialiști SRI, dotați cu aparatură specială de depistare a semnalului de la telefonul bărbatului.

Nicolae era un prieten apropiat al lui Coco și al tatălui acesteia, iar împreună făcuseră expediții pe vârful Uhuru, din masivul Kilimanjaro, cel mai înalt vârf din Africa și se pregăteau pentru o ascensiune în America de Nord.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *