30/06/2022

Un american a împușcat doi indieni, crezând că sunt arabi: “Plecați din țara mea”

Un american a ucis un indian și a rănit un altul, după ce a deschis focul asupra lor și a strigat „Plecați din țara mea !”. Incidentul a avut loc într-un bar din Kansas, unde cei doi se aflau. Cei doi bărbați de origine indiană, angajați în sectorul de înaltă tehnologie, au fost luați drept ținte, în timp ce priveau un meci la televizor.

Autoritățile l-au inculpat pe presupusul trăgător, Adam W. Purinton, în vârstă de 51 de ani, pentru asasinat și două tentative de asasinat. Cauțiunea sa a fost stabilită la două milioane de dolari.

 

El a fost reținut după focurile de armă în alt restaurant din acest stat din centrul SUA, unde se lăudase că a ucis doi bărbați originari din Orientul Mijlociu, potrivit jurnalului Kansas City Star.
În urma crimei cu motivații aparent rasiste, Srinivas Kuchibhotla a fost ucis, iar Alok Madasani a fost rănit. Ambii aveau 32 de ani și lucrau pentru firma GPS Garmin, iar unul dintre ei locuia în Statele Unite de peste 10 ani.

Poliția federală americană (FBI) a preluat ancheta pentru a stabili dacă aceasta este într-adevăr o crimă cu caracter rasist, autoritățile locale neavând încă o certitudine în acest sens.

Cu toate acestea, crima a creat emoție în comunitatea indiană din SUA, dar și în India. Presa din țara asiatică a relatat pe larg despre viața bărbatului care a fost ucis de Adam W. Purinton.

Organizația Hindu American Fondation a condamnat acest atac, cerând ca el să fie tratat ca o crimă rasistă. “Orice altceva ar fi o nedreptate pentru victime și familiile lor”, a indicat ea.

Guvernul indian și-a exprimat de asemenea emoția. „Sunt șocată de împușcăturile din Kansas”, a scris pe Twitter Sushma Swaraj, ministrul afacerilor externe al Indiei.

Acest atac a survenit într-un context tensionat în SUA, care au cunoscut o creștere a delictelor cu caracter rasial și antisemit în ultimele luni.

În noiembrie, în cele 10 zile care au urmat victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidențiale, organizația americană de apărare a drepturilor omului le Southern Poverty Law Center a semnalat 867 de incidente rasiste în SUA, dintre care 100 cu caracter antisemit, notează France Presse.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.