29/07/2021

UPDATE: BOR explică de ce apare chipul Patriarhului Daniel pe clopotul de la Catedrala Mântuirii Neamului. FOTO

Chipul Patriarhului Daniel apare pe clopotul de la Catedrala Mântuirii Neamului, unul din cele șase care vor bate la lăcașul sfânt. Clopotul va ajunge în România pe 15 mai. 

UPDATE 22.33: Apariţia chipului Patriarhului Daniel pe clopotele pentru Catedrala Neamului este o tradiţie justificată de importanţa gestului făcut de ctitorul spiritual al lăcaşului de cult. Chipul patriarhului, alături de alte două însemne de pe clopot, respectiv Steaua şi Crucea patriarhală, reprezintă pecetea ascunsă pe care nu o vede nimeni, niciodată, ţinând cont de înălţimea la care se montează, a explicat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Primul din cele șase clopote de la Catedrala Mânturii Neamului, și cel mai mare dintre ele, a fost turnat la Innsbruck, în Austria, și cântărește 25 de tone. Pentru realizarea clopotului de 3,3 metri înălțime și 3,3 metri lățime a muncit o echipă formată din 25 de oameni. S-a folosit cupru electrolitic, în proporţie de 78% şi 22% staniu electrolitic. După ce a fost turnat, a fost nevoie de trei săptămâni pentru a se răci, potrivit Trinitas TV.

Din Innsbruck, clopotul va ajunge în București, pe 15 mai. Celelalte cinci clopote care vor bate la Catedrala Mânturii Neamului vor fi gata până în luna februarie a anului următor.

Pe cel mai mare dintre cele șase clopote apare în relief și chipul Patriarhului Daniel.

Chipul Patriarhului Daniel apare pe clopotul de la Catedrala Mântuirii Neamului - imagine cu clopotul

Foto: Captură Observator TV

Catedrala Mântuirii Neamului va fi gata, conform ultimelor estimări, anul viitor, pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Pentru asta, pe cel mai mare șantier din țară se lucrează zi și noapte. Zidurile se înalță deja la 50 de metri de sol, iar pentru ridicarea turlelor și închiderea incintei se estimează că ar mai fi nevoie de încă 20 de milioane de euro.

 

Post-ul UPDATE: BOR explică de ce apare chipul Patriarhului Daniel pe clopotul de la Catedrala Mântuirii Neamului. FOTO apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. “Iubitul meu care nu mai ești aici…”

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. Petruța Gheorghe a scris …

Leave a Reply

Your email address will not be published.