25/06/2024

Victorie pentru Mircea Rednic, promovare în liga a treia belgiană pentru Romeo Surdu. Joacă la echipa cartierului ”cuibului de teroriști” | VIDEO

Victorie pentru Mircea Rednic, Mouscron – Roeselaere1-0 în play-off-ul pentru Europa, promovare în liga a treia belgiană pentru Romeo Surdu, cu Molenbeek.

Formaţia Mouscron, antrenată de Mircea Rednic, a învins, duminică, în deplasare, cu 1-0, echipa KV Roeselare, în etapa a şasea a grupei B pentru calificarea în Liga Europa din campionatul belgian.

Unicul gol al meciului a fost marcat de lituanianul Deivydas Matulevicius (ex-Pandurii și FC Botoșani), în minutul 59.

La Mouscron, Cristian Manea a fost integralist.

Molenbeek, echipa la care evoluează Romeo Surdu, a obținut promovarea în cel de-al treilea eșalon după o victorie cu 4-0 în ultima etapă a sezonului.

Molenbeek a învins-o categoric pe Tournai și a încheiat stagiunea cu 61 de puncte, tot atâtea cât ocupanta locului 2, dar a promovat direct datorită unui golaveraj superior.

Atacantul a semnat cu Molenbeek, fostă campioană a Belgiei în 1975, în luna martie.

 

În urmă cu 30-40 de ani, cartierul Molenbeek din periferia oraşului Bruxelles, speria Europa nu prin „fabrica de terorişti”, ci prin echipa de fotbal care a reuşit în 1975 să câştige titlul de campioană a Belgiei.

Cel mai probabil, atentatele de la Bruxelles care au ucis peste 30 de oameni au fost orchestrate din orăşelul Molenbeek, aflat la câţiva kilometri de Bruxelles, recunoscut ca un cartier general al extremiştilor musulmani.

RWD Molenbeek e echipa care făcea furori în urmă cu mulţi ani, desfiinţată însă în 2002 ca urmare a problemelor financiare.

Până să intre în faliment, gruparea din Molenbeek şi-a trecut în palmares titlul naţional în stagiunea 1974-1975, dar şi o performanţă uriaşă în cupele europene. Mai exact, în 1977, echipa belgiană a fost la un pas de a juca finala Cupei UEFA, în compania lui Juventus. În semifinale, cei de la Molenbeek au fost eliminaţi dramatic de Athletic Bilbao după două egaluri, 0-0 în deplasare şi 1-1 acasă.

În 2015, un grup de investitori belgieni a reînviat istoria clubului RWD. Molenbeek, creând o altă echipă cu nume similar, RWDM47, care activează în liga a patra.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar. Fotbalistul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *