12/08/2022

Viitorul comenzilor tactile din masina

Pe scurt, un inconvenient al actualelor sisteme multimedia din maşinile dotate cu displayuri tactile este faptul că utilizarea comenzilor se reduce la nişte iconiţe, care se controlează cu un deget şi care, de cele mai multe ori, nu rezolvă problema distragerii de la condus.

Inventatorul Matthaeus Krenn vine cu o idee nu neapărat revoluţionară pentru lumea gadgeturilor, dar foarte interesantă pentru maşini. Deoarece presupune utilizarea tuturor degetelor unei mâini pentru a comanda diversele funcţii ale maşinii.

el mai greu va fi să reţii ce vrei să se-ntâmple când foloseşti trei degete, nu doar două…
Practic, se obţin astfel până la 8 comenzi distincte, în funcţie de numărul de degete folosite şi distanţa la care sunt ţinute (strânse sau nu), comenzi care pot fi customizate în funcţie de doleanţele utilizatorului.
De urmărit în viitor dacă ideea lui Krenn va ”prinde” la marii constructori auto, pentru care evoluţia galopantă a domeniului IT este o adevărată problemă, maşinile ţinând greu pasul cu noile gadgeturi.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Producatorul de autoturisme Dacia socheaza intreaga Europa

Pentru prima dată de la publicarea topului celor mai mari 100 de companii din Europa …

Leave a Reply

Your email address will not be published.