18/04/2024

Alegeri prezidențiale în Franța | Candidații încearcă să atragă cât mai mulți votanți în ultimele zile de campanie

Candidații la președinția Franței încearcă să câștige cât mai mulți votanți cu doar câteva zile înainte de primul tur de scrutin al alegerilor. Aceștia au susținut mitinguri electorale de amploare, în condițiile în care sondajele arată o cursă strânsă pentru fotoliul de la Elysee. Duminică, francezii sunt chemați la urne pentru a alege viitorul președinte.

Candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen a mers în Marsilia, oraș în care a fost dejucat un atentat în urmă cu doar câteva zile, pentru a susține un miting de campanie. Ea a continuat atacurile din timpul campaniei la adresa imigrației, afirmând că va impune din nou control la granițele țării.

“Vor să transforme Franţa într-o tabără enormă! Poporul francez este proprietarul Franţei şi el trebuie să spună cine se poate muta aici”, a afirmat Marine Le Pen.

Candidatul independent de centru-stângă Emmanuel Macron se afla, în acest timp, în vestul țării, la Nantes, unde a vorbit despre un președinte căruia îi poate fi încredințată securitatea țării. El l-a atacat pe rivalul său de stânga Jean-Luc Melenchon, care se prezintă drept un candidat al păcii şi care a îndemnat Franţa să se retragă din NATO. „Când el (Melenchon – n.r.) propune dezarmarea ţării, propune, de fapt, pace cu Moscova (…). Eu nu vreau acest lucru”, a subliniat Macron.

După ce polițiștii francezi au arestat doi bărbați care plănuiau un atentat, Macron a promis că va forma un grup de lucru pentru a combate organizaţia teroristă Statul Islamic, care s-a aflat în spatele atentatelor sângeroase din Paris și Nisa.

“Prima şi cea mai importantă sarcină ca şef al statului este să asigure securitatea cetăţenilor (…), pentru că este necesar pentru asigurarea libertăţii noastre”, a declarat el.

Sondajele îi creditează pe Macron şi Le Pen drept favoriţi în alegeri, cu 22,5%, respectiv 23,5% din intenţiile de vot.

Cu toate acestea, Melenchon şi fostul premier conservator Francois Fillon, afectat de scandaluri, se aflată la numai patru sau cinci puncte procentuale distanţă, în condiţiile în care mulţi alegători sunt indecişi.

Candidaţii care se vor afla pe primele două locuri ale primului tur de scrutin vor intra în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care se va desfășura pe 7 mai.

Post-ul Alegeri prezidențiale în Franța | Candidații încearcă să atragă cât mai mulți votanți în ultimele zile de campanie apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Vinovații de la revolutia din 89′

Vinovații de la revolutia din 89’… Pana si noi stim care sunt vinovații, insa dc. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *