25/06/2024

Protest în Franța față de Macron și Le Pen. Incidente violente între polițiști și liceeni francezi

Mai multe incidente violente au avut loc în centrul Parisului, unde numeroși tineri au vrut să protesteze față de cei doi candidați la alegerile prezidențiale din Franța, candidta de extremă dreapta Marine Le Pen și candidatul de centru Emmanuel Macron, relatează Reuters.

Aproximativ 500 de liceeni au ieșit pe străzile din Paris pentru a-și arăta nemulțumirea față de cei doi candidați din turul doi al alegerilor prezidențiale. Protestul nu a fost însă lipsit de incidente. Mai mulți tineri cu fețele acoperite au aruncat cu sticle în forțele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Incidente au avut loc și în orașul Rennes, aflat în vestul Franței, unde aproximativ 2.000 de liceeni și studenți, precum și activiști de extremă stânga au organizat o demonstrație, notează Reuters.

În Paris, protestatarii au blocat intrările sau organizat manifestații legate de alegerile prezidențiale în aproximtiv 20 de licee. Ei au protestat uc pancare pe care scria “Nici Le Pen, nici Macron”, candidații care se vor confrunta în lupta pentru Elysee.

“Facem apel la o acțiune împotriva candidatei de extremă dreapta Marine Le Pen și candidatului de centru Emmanuel Macron”, a afirmat liderul unui sindicat al elevilor.

Emmanuel Macron și Marine Le Pen se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, care se va desfășura pe 7 mai. Potrivit sondajelor, Macron o va învinge detajat pe Le Pen. El este cotat cu 61% din intențiile de vot, în timp ce Le Pen este creditată cu 39%.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *