14/06/2024

Am intrat în regatul lui Hagi! Cum pregătește favorita la titlu ultimele două etape. Reportaj la Ovidiu! GALERIE FOTO

La 10 kilometri de Constanța, în localitatea Ovidiu, Gică Hagi (52 de ani) și gașca nebună de la Viitorul pregătesc, cocoțați pe locul doi în Liga 1, dar cu prima șansă la titlu, ultimele două etape de campionat, meciurile cu CSU Craiova (deplasare, la Pitești) și cu CFR Cluj (acasă). Dacă le câștigă pe ambele, Viitorul ia titlul, indiferent de ce fac FCSB și Dinamo, următoarele în clasament.

 ”Regele” a deschis porțile bazei sale de pregătire, la antrenamentul de azi-dimineață. Cu ajutorul Herbalife, partenerul de trei ani pe linie de nutriție sportivă al dobrogenilor (le asigură gama de produse H24, la antrenamente, la joc și la recuperare – la fel ca la formațiile Inter Milano, LA Galaxy, dar și lui Cristiano Ronaldo), jurnaliștii au avut posibilitatea să intre în ținutul ”Regelui”.

Țucudean, cel mai tare din parcare

Primul impact este cu parcarea. Acolo, strălucesc limuzina BMW a lui Hagi (foto 2 – fostul mare fotbalist este imaginea producătorului german) și bolidul Mercedes deținut de atacantul George Țucudean (foto 1). Arădeanul are o mașină mai scumpă decât valoarea lui de pe transfermart.com (vorba vine, acolo, valorează 600.000 de euro, iar mașina costă ceva mai mult de 100.000 de euro)! Iar golurile marcate pentru Viitorul sunt tot atâtea câte roți are automobilul! Scuza lui? A venit mai târziu la echipă!

Gazdele au deschis sala cu trofee, o încăpere burdușită cu cupe și medalii cucerite de juniori pentru clubul înființat în 2009, plus un bust al lui Hagi, pe care scrie ”Regele fotbalului românesc”.

Apoi, s-a trecut prin zona vestiarelor, acolo unde ”Regele” le-a pus tinerilor, pe ziduri, mesaje mobilizatoare și îndrumătoare în carieră.

Pe pereți sunt imagini de care Răzvan Marin (foto 1), Dragoș Nedelcu (foto 2) și Florinel Coman (foto 3) își vor aduce aminte cu plăcere peste câtiva ani, când vor reveni din străinătate, pentru a vizita clubul care i-a format.


”Nu e musai să câștigăm noi titlul”

Terenurile de antrenament, ca și gazonul central, arată impecabil. Lângă stadion se contruiește un hotel în care vor sta cei 280 de fotbaliști pe care clubul îi are sub contract (dintre care 66 sunt juniori care locuiesc acum într-un hotel închiriat din Constanța și care merg la școală acolo, totul plătit de club). Deocamdată, nu sunt bani pentru finalizarea proiectului. Clubul Viitorul are, în total, 90 de angajați, în afara fotbaliștilor și a celor din staff-ul tehnic.

Pe terenul doi, Gică Hagi și-a înșirat puștii pentru o ședință de pregătire dominată de scheme tactice. Tineriiau exersat scheme de finalizare. Gică nu i-a slăbit deloc. I-a certat cu voce tare pe Benzar, pe Coman și pe ceilalți care ratau centrările, fie preluările. Singurul moment în care nu și-a biciuit elevii a fost poza de grup, de la final, când tinerilor li s-a cerut să nu facă semnul ”V”, al victoriei”, care înseamnă și locul 2, ci să arate semnul 1!

”Dacă va fi să fie titlu, bine, dacă nu, viața merge înainte. Nu trebuie să luăm noi titlul, ci să formăm jucători”, spune, retras, Hagi, care apoi, la hotelul ”Iaki”, a desenat și la masă scheme de joc. Pentru Hagi, fotbalul chiar e totul. L-a întrerupt doar soția Marilena, care i-a pus sub nas niște hârtii de semnat.

Nimely dă goluri la Stabaek

Viitorul a fost lovită crunt când l-a pierdut pe atacantul liberian Alex Nimely (25 de ani), dar n-a acuzat șocul. Liberianul se integrase de minune și începuse să marcheze la foc automat. O problemă medicală i-a blocat drumul. Medicii de la INMS nu i-au dat lui Nimely parafa pentru a juca fotbal, pe fondul unor tulburări cardiace ale jucătorului. Vârful de atac a plecat în Norvegia, unde joacă bine mersi la gruparea Stabaek, pentru care a punctat deja.

Baclavaua, ”dopingul” lui Gică

Legat de alimentație, Gică Hagi a glumit: ”Mie îmi plăcea baclavaua. E produs turcesc, dulce, cu miere. Acesta era «dopingul» meu, când jucam în Turcia. Alimentația și recuperarea sunt foarte importante, iar rezultatele colaborării cu Herbalife se văd în rezultatele de pe teren”.

”Nu suport minciuna. Fotbalul este pe fapte și pe teren. Unii caută alibiuri. În viață trebuie să te uiți la tine, nu la vecinul. Mie îmi place să cred că depind de mine în viață. Nu de noroc sau de altceva. Noroc este cum te pregătești. Norocul meu a fost când m-am născut (râde). Noi, la Academie, implementăm reguli și principii. Cine dorește, cine poftește, rămâne cu noi. Cine nu, se exclude. Avem un proiect important, pentru următorii cinci ani, în care vrem să ne perfecționăm. Să vedem dacă și vom reuși. Am învățat cu toții în această activitate. Nici eu n-o știam. Am învățat, i-am mai certat pe antrenorii mei… Prima dată începi cu talentul, apoi selectezi. M-am lăsat de fotbal la 37 de ani și am început ceva nou. În viață trebuie să te uiți la tine, nu la vecinul”. Concluzia pentru ultimele două runde? ”Cine-i pregătit de examen, pentru acela nu e presiune. Dă-i scena jucătorului… Cine o duce, bine, cine nu…”.

Vrea fotbal pentru fete

Lui Hagi i-a încolțit o idee. Să facă și fotbal pentru fete, la Viitorul. ”E interesantă ideea. Îmi place. Să vedem dacă se va concretiza”. Kira, fiica ”Regelui”, a jucat fotbal, înainte să plece la studii, în America. ”Juca în apărare”, specifică Gică. Kira își termină studiile în SUA, urmând să susțină în această lună ultimul examen. ”Ei, copiii, sunt în față. Noi suntem în spatele lor. Merg bine. Și Ianis, și Kira. Când nu merge bine, atunci e pacoste. Ei vor avea grijă de noi, la bătrânețe”.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar. Fotbalistul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *