16/09/2021

Cristiano Ronaldo a egalat recordul lui Jimmy Greaves. Lusitanul a ajuns la 366 de goluri . Mutu are 120 de reușite

Cristiano Ronaldo a egalat recordul lui Jimmy Greaves. Atacantul portughez a marcat cel de-al 366-lea său gol într-un meci de campionat, cu ocazia jocului câștigat cu 2-1 de Real Madrid, pe teren propriu, în fața formației Betis Sevilla, egalând astfel recordul englezului Jimmy Greaves, cel mai bun marcator din istoria primelor cinci campionate din Europa.

Starul lusitan, în vârstă de 32 ani, și-a făcut debutul ca profesionist în 2002 la Sporting Lisabona, pentru care a marcat 3 goluri în campionatul Portugaliei, iar s-a transferat la Manchester United, punctând de 84 ori în Premier League, înainte de semna în vara lui 2009 cu Real Madrid, pentru care a înscris 279 de goluri în Primera Division.

Jimmy Greaves (77 ani) a înscris cele 366 de goluri în 529 de meciuri disputate pentru echipele Chelsea Londra, AC Milan, Tottenham Hotspur și West Ham United, între 1957 și 1971. Cristiano Ronaldo a marcat la rândul său de 366 ori în 476 de partide de campionat.

De menționat că portughezul a reușit sâmbătă să mai stabilească un record, devenind cel mai bun marcator din istoria clubului Real Madrid pe stadionul Santiago Bernabeu, după ce a înscris al 210-lea său gol pe gazonul arenei madrilene. El l-a depășit astfel pe Carlos Santillana (209 goluri), în timp ce Raul Gonzalez se află pe poziția a treia, cu 206 goluri, urmat de Alfredo Di Stefano, cu 202 goluri, și Ferenc Puskas, cu 157 de goluri.â

Dintre fotbaliștii român, Adrian Mutu are semnate 120 de goluri, dintre care 103 goluri în Serie A/ Italia (Verona, Inter, Parma, Juventus, Fiorentina, Cesena), 11 reușite în Franța (Ajaccio) și 6 în Premiership/ Anglia (Chelsea). Florin Răducioiu are 54 de goluri. El e singurul fotbalist român care a jucat și în Italia, și-n Anglia, Spania, Franța ori Germania.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar. Fotbalistul …

Leave a Reply

Your email address will not be published.