23/05/2024

FOTO | Brigitte Trogneux, posibilă prima Doamnă a Franței: La 17 Emmanuel mi-a spus că o să se însoare cu mine

Brigitte Trogneux este foarte posibil să devină următoarea Primă Doamnă a Franței după ce soțul ei, Emmanuel Macron a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța și este favorit să o învingă pe Marine Le Pen în turul al doilea de pe 7 mai.

Posibila viitoare Primă Doamnă este cu 25 de ani mai în vârstă decât soțul ei, care la 39 de ani, va deveni cel mai tânăr președinte al Franței dacă va câștiga alegerile. Trogneux, în vârstă de 64 de ani, a fost profesoara de teatru a candidatului de centru dreapta, s-a căsătorit cu acesta în urmă cu zece ani.

”la 17 ani, Emmanuel mi-a spus că se va căsători cu mine”

Cei doi s-au cunoscut când Macron avea 15 ani și era elev de liceu, iar doi ani mai târziu acesta i-a făcut profesoarei sale o promisiune uimitoare. ”Când avea 17 ani, Emmanuel mi-a spus: ‘Indiferent ce vei face, mă voi căsători cu tine’ ”, a povestit Brigitte anul trecut pentru o revistă din Franța.

Relația dintre cei doi a început când actualul candidat la președinție avea 18 ani și juca într-o piesă de teatru supervizată de Trogneux la o școală privată din Amiens, în nordul Franței. Pe atunci, aceasta se numea Brigitte Auziere, era căsătorită și avea trei copii.

Un an mai târziu, Emmanuel Macron s-a mutat la Paris, pentur a termina ultimul an de liceu, dar a păstrat legătura cu profesoara sa și spune că vorbeau la telefon ore întregi. ”Încet, încet cu foarte multă răbdare a reușit să îmi înfrângă toată rezistența. El nu se comporta ca un adolescent, avea o relație de la egal la egal cu orice adult pe care îl întâlnea”, a mai povestit viitoarea Primă Doamnă a Franței.

În cele din urmă, ea s-a mutat în Paris, a divorțat de soțul ei și au fost împreună de atunci. În 2007 cuplul s-a căsătorit, dar Brigitte a preferat să își păstreze numele de domnișoară, rămânând astfel Trogneux și nu Macron.

Cei doi sunt un cuplu foarte unit, iar în timpul campaniei electorale Macron a spus că ”Nu o voi ascunde. Este aici, în viața mea, întotdeauna a fost”. În timpul unui discurs de anul trecut, cei doi s-au sărutat pe scenă, iar candidatul de centru-dreapta a spus despre soția sa că ”Îi datorez foarte mult pentru că ea a avut o contribuție impotrantă la transformarea mea în persoana care sunt astăzi”.

”Dacă voi fi ales – nu, îmi cer scuze, când vom fi aleși – ea va fi acolo, cu un rol și un loc”, a fost declarația lui Emmanuel Macron care a făcut pe toată lumea să creadă că atunci când va ajunge la Palatul Elysees, Brigitte Trogneux va avea un rol important în viața publică și nu va fi doar o umbră la brațul soțului ei atunci când participă la evenimente la care este necesară prezența soției președintelui.

Emmanuel Macron, un fost bancher de investiții este cunoscut pentru că a fost ministrul al Economiei în perioada 2014-2016, fiind promovat în politică de actualul lider de la Elyseel, Francois Holland. Acum, el a pus bazele unei mişcări politice nepartizane cu scopul declarat de a depăşi limitele unor formaţiuni tradiţionale de dreapta sau stânga prin politici care combină protecţia statului şi libertatea pieţei pentru a încuraja inovaţia.

Cele mai importante propuneri ale lui Emmanuel Macron:

  • un buget, un parlament şi un ministru al Finanţelor în zona euro
  • limitarea la un an a duratei sejurului unui muncitor detaşat
  • crearea unei forţe de 5.000 de grăniceri europeni
  • rezervarea accesului la licitaţiile publice europene întreprinderilor care localizează cel puţin jumătate din producţia lor în Europa
  • fond european pentru Apărare care să finanţeze echipamente militare comune
  • controlul investiţiilor străine în Europa

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *