30/11/2021

Halep este într-o formă fizică deplorabilă: ”S-a pregătit superficial în Australia”. Ce spune Vasile Antonescu, partenerul de antrenament

Halep este într-o formă fizică deplorabilă: ”S-a pregătit superficial în Australia”.

Încep să iasă la iveală adevăratele motive pentru care Simona Halep nu a reușit să termine în picioare meciul de luni seară, de la Indian Wells. Simona a pierdut, istovită de efort, fără speranță, meciul cu Kristina Mladenovici, scor 3-6, 3-6, din turul III a competiției californiene. ”După primul set, picioarele mele erau dispărute”, a spus, la final, Halep, care și-a luat pauză după Australian Open, când a pierdut în primul tur.

”În Australia, Simona nu s-a pregătit bine. A stat câte o oră pe teren în fiecare zi. În sala de forță a intrat rar, în vreme ce alte jucătoare au tras tare de fiare. Cei din echipa ei nici nu știau de ce i-a plătit pentru perioada asta”, este concluzia celor are au colaborat cu Simona Halep. În această iarnă, Halep a mers în fieful antrenorului Darren Cahill.

Simona şi-a fixat cartierul general la Adelaide şi s-a pregătit pe terenurile clubului ”Memorial Drive Tennis“, alături de echipa sa, formată din antrenorul australian Darren Cahill, preparatorul fizic Dragoş Luscan, fizioterapeutul Dragoş Ciauş şi sparring-partner-ul Vasile Antonescu. Între timp, a renunțat la Luscan.

Halep avea de apărat 210 puncte la Indian Wells, după ce la ediţia precedentă a disputat sferturile de finală (4-6, 3-6, cu Serena Williams). Numărul 4 mondial s-a antrenat într-un mod diferit pentru a-şi atinge obiectivul. Simona a utilizat sistemul PlaySight, prin care Darren a primit informaţii în timp real despre evoluţia sportivei în cadrul sesiunilor de antrenament. Simona Halep a folosit această metodă interactivă graţie tehnologiei cu care sunt dotate terenurile 6 şi 7 din complexul Indian Wells Tennis Garden. Ele au fost deja rezervate de Darren Cahill, tehnicianul făcând informaţia publică prin intermediul contului personal de Twitter. Simona şi Darren se reunesc după aproape două luni, ultimul turneu la care australianul a însoţit-o pe Halep fiind Australian Open.

Cel cu care a bătut mingea pe tărâm australian, Vasile Antonescu, este un  jucător de tenis aflat pe locul 723 la simplu și locul 597 la dublu.

Vasile Antonescu este din Constanţa, ca și Halep, şi absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea „Ovidius”. Simona Halep s-a mai pregătit cu el, la Izvorani.

”Nu am urmărit meciul Simonei de la Indian Wells. Dar, să știi că după o lună de accidentare, revenirea e dificilă. Acolo, Simona a avut dureri, nu s-a pregătit la fel de mult. În Australia venea după o pregătire în Poiană. A preferat să joace mai mult tenis. Ce să zic, nu a vrut să facă prea mult. Acum, a fost alegerea ei. Eu am nevoie de mai mult timp petrecut pe terenul de tenis, ca să intru în formă, să simt mingea, ea are nevoie de mai puțin. Depinde de la caz la caz. Tenisul este despre mental, despre starea de spirit. Și Murray se simțea bine la antrenamente, dar a pierdut la Pospisil. Oricum, Simona nu comunică prea mult nici cu mine. N-am mai vorbit de vreo lună”, ne-a declarat, azi, Vasile Antonescu.

Sportivul se află în Croația, unde leagă mai multe turnee din categoria futures. Va juca la Porec, apoi la Umag. ”Ne ajută faptul că premiile au crescut la 15.000 de dolari. În Croația suntem patru jucători care avem cu noi trei antrenori. Ne-am închiriat un apartament și ne-am gătit acasă, n-am ieșit să mâncăm în oraș. Câștigând turneul la dublu, mi-am scos banii de deplasare și de cazare. La vară o să joc într-o echipă, în Germania”, descrie Antonescu viața grea a unui jucător aflat în subsolul clasamentului mondial.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Cine a fost Stephen Hawking, fizicianul care ”trebuia să moară” acum jumătate de secol

Stephen Hawking – care a murit, marți noaptea, la vârsta de 76 de ani – …

Leave a Reply

Your email address will not be published.